Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informavo, kad nuo penktadienio įsigaliojo reikalavimas dėl kaukių dėvėjimo tiek atviruose, tiek uždaruose renginiuose. Taip pat įsigalioja reikalavimas laikytis atstumo, kuris turi būti ne mažiau kaip metras.

Naujieji reikalavimai šalyje akimirksniu sulaukė piliečių reakcijos. Ne vienas lietuvis liejo apmaudą dėl sunkiai įgyvendinamos tvarkos. Savo poziciją šiuo klausimu socialiniuose tinkluose išsakė ir žinomi žmonės, tarp kurių – muzikantas Saulius Urbonavičius-Samas, prodiuseris Mantas Bertulis, grupės „8 kambarys“ narys Deividas Alejūnas bei kt.

Daug dėmesio feisbuke sulaukė ir M. Mikutavičiaus žinutė. Socialiniuose tinkluose aktyvus dainininkas prabilo apie tai, kaip nauja tvarka pakoreguos jo bei kolegų koncertus.

„Nuo rytojaus – „kaukių dėvėjimas bus privalomas tiek žiūrovams, tiek ir renginio dalyviams“, – naująją tvarką pacitavo atlikėjas ir tęsė.

„Gerai, šiandien dar neprivaloma, bet pabandysiu Kaune pakoncertuot su kauke. Pažiūrėsiu, kiek traukiu. Pusantros valandos būti su kaukėmis yra vargas, o ne koncertas tiek muzikantams, tiek žiūrovams.

Tai yra visai kas kita nei parduotuvėje pereit nuo pieno ligi ruginės duonos. Vertinu taip, kad valdžia perėjo prie naujos taktikos. Prieš rinkimus nesinori visko drausti iš peties, tai kuria sąlygas, kad šiaip ar taip visi užsidarytų patys.

Net jei tai ir pamatuotas tikslas vardan visų gerovės, tai pasitikėjimo tokiais sprendimais nė velnio nekuria ir tokie chaltūriniai varžymai bei nutylėjimai tik didina visuomenės baimes bei sąmokslų paieškas. Jeigu ten pavojinga, tai uždarykim tuos koncus velniop. Taip bus nuoširdžiau“, – rėžė dainininkas.

Kaukės viešuose renginiuose tampa privalomos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)