Jai vadovauja Paulius Petraška, dirbęs kitoje koncerno bendrovėje „Renerga“, valdančioje 117,5 MW galios vėjų elektrinių parkus Lietuvoje ir užsienyje, pranešė „Achemos grupė“.

„Ilgalaikis mūsų tikslas – pagaminti tiek elektros energijos iš atsinaujinančių šaltinių, kad ne tik patenkintume visų koncerno valdomų bendrovių poreikius, bet ir pateiktume ją kitiems vartotojams“, – pranešime sakė koncerno „Achemos grupė“ valdybos narys Nerius Jasinavičius.

N. Jasinavičius anksčiau sakė, kad koncernas jau pasirengęs preliminarius verslo planus ir susitinka su pasauliniais šios rinkos lyderiais bei potencialiais partneriais.

Anot jo, vėjo jėgainių komponentų gamykla galėtų būti pastatyta grupės krovos bendrovės „Klasco“ nenaudojamoje teritorijoje Smeltės pusiasalyje.

Koncernas valdo 60 megavatų (MW) galios vėjo parkus Čekijoje ir Kroatijoje, pernai jie pagamino 144,5 tūkst. MWh elektros energijos.

Be to, grupės įmonė „Renerga“ Lietuvoje valdo Pastrėvio ir Kavarsko hidroelektrines, bendros 57,5 MW instaliuotosios galios Benaičių vėjo elektrinių parką Kretingos rajone, parką „Benaičiai-1“ bei Kunigiškių vėjo parką Anykščių rajone. Pernai visos šios jėgainės pagamino 162,4 tūkst. MWh elektros.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)