Kaip rašo Latvijos „Delfi.lv“, policijos pareigūnų dėmesį Jelgavos kelyje sustojęs tamsios spalvos BMW patraukė dėl to, kad automobilio vairuotojas nusprendė sustoti viduryje plento. BMW bagažinė buvo atidaryta, o moteris, stovėjusi greta automobilio, pildė jo baką iš metalinio kanistro. Vairuotojas sėdėjo viduje.

Vos pastebėjęs policijos automobilį, sustojusį tuoj už BMW, vairuotojas iššoko ir puolė uždarinėti bagažinės ir grįžo atgal prie vairo. Slėptis puolė ir automobilio keleivė.

Policininkui priėjus prie vairuotojo durų ir už jų timptelėjus, paaiškėjo, kad šios užrakintos. Negana to, vairuotojas spustelėjo per akceleratorių ir nuvažiavo.

Policijos pareigūnai pradėjo gaudynes, tačiau BMW vairuotojas nereagavo į nieką: nei į švyrėlius, nei į sireną, nei į paliepimą sustoti. Vairuotojas nepaisė ir to, kad važiavo per gyvenvietę ir šiurkščiai viena po kitos pažeidinėjo Kelių eismo taisykles (KET).

Supratę, kad bėglys nestoja ir reikia pagalbos, pareigūnai į pagalbą pasikvietė kolegas su „Škoda“. Galiausiai, po kelių bandymų užspeisti BMW vairuotoją į kampą ir priversti sustoti, šio kelionė baigėsi griovyje. Deja, ten pat įskriejo ir policijos automobilis.

Nepaisydamas nieko, BMW vairuotojas puolė bėgti, tačiau policija, paleidusi įspėjamuosius šūvius į orą, privertė vairuotoją sustoti.

Skelbiama, kad gaudynių metu žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadintas policijos automobilis.

Paaiškėjo, kad BMW vairavo nepilnametis, be to, apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Paaiškėjo ir tai, kad tikrieji automobilio numeriai buvo pakeisti prancūziškais ir vokiškais, o BMW neturėjo galiojančios techninės apžiūros ir privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)