Apraminkite vidinį kritiką

Vidinio monologo tonas kartais gali tapti pernelyg tiesmukas ir užgaulus, ypač kai padarome klaidą arba įvykiai susiklosto ne taip, kaip tikėjomės. Bet pamėginkite pasikalbėti su savimi taip, kad vidinis balsas skambėtų šiltai, draugiškai ir geranoriškai.

Užsiimkite tuo, kas jums patinka

Kokie dalykai jums patinka? Kaip tik patinkantys dalykai įkrauna vidinius akumuliatorius, atpalaiduoja ir suteikia jaunatviškos energijos. Jie tarsi nušviečia viską aplinkui, suteikia džiaugsmo ir maitina sielą. Joga, banglenčių sportas, pasivaikščiojimas gryname ore, mėgavimasis arbata, sodininkystė ir piešimas tėra tik keletas žmonėms patinkančių, hobiais vadinamų užsiėmimų pavyzdžių.

Kontroliuokite kvėpavimą

Mokėjimas kontroliuoti kvėpavimą užsiimant meditacija leidžia pakeisti sąmonės būseną ir nuotaiką.

Skirkite minutę saviguodai

Prastų dienų pasitaiko kiekvienam. Juk tenka atsidurti ribinėse situacijose, patirti skausmą, nerimą ir neviltį. Esame pratę kovoti su savimi ir savo jausmais, bet jie, deja, vis viena mūsų nepalieka ir tarsi smėlis vis giliau gramzdina į save. Kova su emocijomis ir jausmais tiktai padidina kančias, kurių sunkiomis akimirkomis ir taip užtenka. Ko mums labiausiai tada reikia? Aišku, užuojautos, paguodos ir gerumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)