Kasmet su „Ryterna Modul Mototourism Rally“ į kelionę aplink Lietuvą, startavę iš bet kurio šalies taško, leidžiasi apie 1000 motociklininkų. Parengti maršrutai driekiasi per įdomiausias šalies vietas ir kiekviena komanda per dieną spėja atrasti bent 30 įvairių kultūrinių ir pažintinių objektų.

„Tikiuosi, kad šis, dešimtasis, ralis kažkada išaugs ir iki šimtojo“, – linkėjo E. Tamošiūnaitė.

2020-ieji Lietuvoje paskelbti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais. Vienas iš unikalių būdų juos įprasminti – dešimtą kartą Lietuvoje vyksiantis intelektualus motociklininkų ralis „Ryterna modul Mototourism rally“, kurio dalyviai šiemet lankys ir Lietuvos žydų istorijai svarbias vietas. Išskirtinis dėmesys ralyje bus skirtas Pasaulio tautų teisuoliams, pagerbti, atminti ir pažinti, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Anksčiau ralis vykdavo lankant tiesiog dvarus, bokštus ir kitką. Tačiau ilgainiui išaugome iki to, kad yra metai, kurie svarbūs visai Lietuvai, todėl kartu su ekspertais ieškome istorijų, gvildename jas su ekspertais ir dedame į žemėlapį, kuriuo vadovaujasi ralio dalyviai“, – pasakojo Birutė Vaitkutė, ralio organizatorė.

Šiemet akcentai sudėlioti ne tik į Vilniaus Gaoną ir Lietuvos žydų istoriją, bet dėmesys skiriamas ir sutartinėms, kryždirbystei ir pan.

„Ryterna Modul Mototourism Rally“ startas laukia šeštadienį, rugpūčio 22-ąją, visoje Lietuvoje. Finišas numatytas tą pačią dieną Kaune, Kauno pilyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)