Technologijų bendrovė surengė preliminarias derybas su „ByteDance“ ir rimtai svarsto galimybę įsigyti „TikTok“ verslą Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“, remdamasis informuotais šaltiniais.

„Oracle“ šį klausimą svarsto ir su grupe JAV investuotojų, kurie jau valdo „ByteDance“ akcijų paketą.

Pagrindiniu pretendentu įsigyti dalį „TikTok“ verslo šiuo metu laikoma programinės įrangos milžinė „Microsoft“, kuri šio mėnesio pradžioje pranešė surengusi derybas dėl galimybės įsigyti platformos padalinius JAV, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.

Pasak šaltinių, sandorio, apie kurį buvo kalbėta derybose, vertė sudaro 10–30 mlrd. JAV dolerių.

„Microsoft“ taip pat svarsto galimybę įsigyti „TikTok“ verslą už minėtų šalių ribų, teigia informuoti šaltiniai. Programinės įrangos gamintoją ypač domina „TikTok“ verslas Europoje ir Indijoje.

Tačiau „ByteDance“ nenori parduoti turto už JAV, Kanados, Australijos ir Naujosios Zelandijos ribų, rašo „The Financial Times“, cituojantis bendrovei artimą šaltinį.

„Oracle“ susidomėjimas „TikTok“ turtu reiškia, jog „ByteDance“ turi patikimą alternatyvą „Microsoft“ pasiūlymui.

Kiek anksčiau preliminariais derybas su „TikTok“ buvo surengusi „Twitter“, tačiau „The Financial Times“ šaltiniai rimtai abejoja šios bendrovės galimybėmis finansuoti sandorį.

Tuo tarpu JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį penktadienį pasirašė naują įsaką, kuriuo nustatomi apribojimai „TikTok“ veikimui JAV teritorijoje.

Pagal šį įsaką, „ByteDance“ ir jos patronuojamosioms įmonėms nurodoma atsisakyti viso turto Jungtinėse Valstijose ir visų naudojant „TikTok“ arba „Мusical.ly“ JAV surinktų vartotojų asmens duomenų.

Kiek anksčiau D. Trumpas pasirašė įsaką, pagal kurį Jungtinėse Valstijose per 90 dienų gali būti uždrausti bet kokie bet kokių asmenų sandoriai, įskaitant susijusiuosius su JAV jurisdikcijoje esančiu turtu, su bendrove „ByteDance“, kuriai priklauso „TikTok“.

Jis taip pat yra sakęs, jog „TikTok“ veikla Jungtinėse Valstijose bus uždrausta, jeigu platformos JAV padalinys iki rugsėjo 15 dienos nebus parduotas kokiai nors amerikiečių bendrovei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)