Po pirmosios žiniasklaidai atviros „Žalgirio“ treniruotės akivaizdu, jog M. Schilleris yra visiškai kitokia asmenybė nei buvęs kauniečių strategas. Jaunas 38-erių strategas taiko visai kitus metodus ir auklėdamas savo žaidėjus, o jau kurį laiką Kaune rungtyniaujantys krepšininkai nekantrauja paragauti naujosios filosofijos vaisių.

„Palyginti šių trenerių negalima – šiemet filosofija kitokia, pratimai kitokie. Šis treneris atėjo su savo bagažu, yra daug amerikietiško pozityvumo. Yra kitaip, bet negaliu sakyti, kad yra blogai“, – pokyčius klube įvertino Marius Grigonis.

„Pirmoji treniruotė buvo ilga, bet suprantama – treneris nori įdiegti savo filosofiją, daugiau paaiškinti. Daug aiškinimo, daug skirtingų pratimų. Nenoriu plėstis, nes po mėnesio ar dviejų gal kitaip kalbėsiu“, – pridūrė vienas „Žalgirio“ lyderių.

Lyginti trenerių kol kas nenori ir Kauno komandos antrametis Nigelas Hayesas.

„Jie labai skirtingi. Yra daugybė būdų būti krepšinio treneriu. Ir Europoje, ir visame pasaulyje kiekvienas treneris turi sistemą ir treniravimo stilių, kuris, jų nuomone, yra pats geriausias. Nesvarbu, ar kažkuris treneris yra geresnis už kitą. Svarbiausia yra tai, pas kurį trenerį žaidi šiuo metu.“

Rokas Jokubaitis

Anot „Žalgirio“ naujoko Mareko Blaževičiaus, M. Schilleris išsiskiria savo energija, o vieni pagrindinių jo reikalavimų krepšininkams – daug kalbėti ir judėti. Tuo metu Roką Jokubaitį sužavėjo austro noras itin artimai pažinti savo auklėtinius ir sužinoti apie juos viską, kas gali būti svarbu.

Po Š. Jasikevičiaus sparnu Kaune iškilęs R. Jokubaitis džiaugiasi, jog naujasis treneris sužinojo apie jo žaidimą Lietuvos rinktinėje. Vis dėlto su Delfi bendravęs 19-metis įžaidėjas leido suprasti, kad dėl savo vietos komandoje jis nėra tikras – atletas atskleidė, jog kai kurie žaidėjai gali būti išnuomoti.

„Buvome susiskambinę su treneriu telefonu, susipažinome. Vėliau darėme ir vaizdo skambutį, jis paaiškino, kaip šį sezoną ginsimės, kaip pulsime. Treneris sužinojo, kad esu Lietuvos rinktinėje. Manau, kad tai iškart man yra pliusiukas – vasarą netinginiavau, o sportavau, turėjau porą rungtynių.

Tikiuosi, jog tai pridėjo treneriui pirmą įspūdį apie mane. Kol kas nežinau, ko galiu iš šio trenerio tikėtis. Pamatysime, yra daug žaidėjų – neaišku, ką skolins, ko ne. Sulaukime pirmų draugiškų rungtynių ir matysime“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Praėjusį sezoną Eurolygoje po 2,2 taško Eurolygoje metęs atakų organizatorius papasakojo ir apie M. Schillerio darbo metodus. Pasak R. Jokubaičio, iš NBA plėtojimosi lygos atvykusiam specialistui reikia duoti laiko.

„Kol kas viskas treniruotėse vyksta smagiai, bet nuotaikos – darbingos. Nėra taip, kad Šarui atvykus čia visi yra atsipalaidavę. Treneris Schilleris atsivežė smagų trenerių štabą, nėra jokio atsipalaidavimo, visi susikaupę, visi dirba.

Treneris bando išmokyti naujų dalykų, o tai visada užtrunka kažkiek laiko. Iki šiol bandėme išmokti sistemą, kuria treniravo Šaras. Naujai sistemai prigyti reikės laiko. Dar tik pradedame treniruotis, dar pernelyg nieko neįdiegėme, tik šlifuojame elementariausius dalykus.

Reikia duoti treneriui laiko, patys turime būti supratingi ir tą informaciją pasisavinti kuo greičiau“, – pasakojo R. Jokubaitis.

LKL sezoną žalgiriečiai pradės rugsėjo 20-ąją namų rungtynėmis su „Šiaulių“ krepšininkais. Eurolygoje kauniečiai startuos spalio 1-ąją išvykos rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)