„Nestabilumas valstybėje, turinčioje tokią jėgainę, yra dar didesnė grėsmė. Kol kas galime pasidžiaugti, kad elektrinė nėra aktyvuota, nėra paleista, ir turėti galbūt tam tikrą optimizmą ir viltį, kad pasikeitus politiniam režimui Baltarusijoje, surengus demokratinius rinkimus, galbūt ir naujoji Baltarusijos valdžia galėtų turėti racionalesnę poziciją šios elektrinės atžvilgiu“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Į pirmojo Astravo AE bloko reaktorių pradėtas krauti branduolinis kuras. Energetinis Astravo AE paleidimas ir prijungimas prie Baltarusijos elektros energijos sistemos planuojamas ketvirtąjį šių metų ketvirtį.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas kreipėsi į už energetiką atsakingą eurokomisarę Kadri Simson, ragindamas dėti pastangas, kad Baltarusija realiai įgyvendintų streso testų rekomendacijas ir vykdytų įsipareigojimus bendradarbiauti su ES branduolinės saugos reguliavimo institucija (ENSREG).

Ministras pirmininkas S. Skvernelis sako, kad artėjama prie susitarimo su Baltijos šalimis dėl Astravo AE pagamintos elektros energijos nepirkimo, tačiau jei susitarti vis tiek nepavyktų, pasak premjero, yra planas B.