„Jis trumpam buvo įdėjęs šį pareikšimą į feisbuką. Manau, kad žmogus suprato savo klaidą ir, manau, kad šiandien jis turės progą atitaisyti šią klaidą, pareikšdamas nuomonę kartu su kitais Seimo nariais“, – LRT radijui teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovas sakė tikintis, kad antradienį Seime balsuojant dėl rezoliucijos netikėtumų nekils. Jis tvirtina, kad nėra jokių abejonių, jog rezoliucija bus priimta.

„Ne tik kad beveik neabejojama, bet neabejojama, (kad bus pritarta – ELTA). Todėl norėčiau sakyti, kad rezoliucija bus priimta ir Lietuvos oficiali pozicija pirmą kartą dokumentu bus pareikšta pasauliui ir ES, ir, žinoma, baltarusių tautai“, – teigė V. Pranckietis.

Ketinamos priimti rezoliucijos projekte Europos Sąjunga ir Vyriausybė raginamos priimti sankcijas Baltarusijos režimo atstovams. Parlamentarai siūlo asmenims, atsakingiems už rinkimų klastojimą bei perteklinį smurtą prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje, įšaldyti lėšas bei taikyti draudimus atvykti į ES šalis. Projekte taip pat numatytas siūlymas aktyviai remti ir teikti pagalbą nukentėjusiems Baltarusijos piliečiams bei baltarusių nevyriausybinėms organizacijoms, o iškilus būtinybei suteikti jiems prieglobstį.

Rezoliuciją teikia visų pagrindinių parlamento frakcijų – išskyrus Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą – atstovai.