Tikimasi, kad protesto akcija prasidės rugpjūčio 16 dieną 14 val. vietos laiku. Maršo anonsas skelbiamas daugiausia sekėjų turinčiame Baltarusijos opozicijos kanale „Telegram“ „NEXTA Live“.

Skelbiama, kad maršas prasidės nuo Nepriklausomybės prospekto. Dalyviai žygiuos centrinėmis miesto gatvėmis ir aikštėmis. Protesto akcijos vyks ir kituose Baltarusijos miestuose bei miesteliuose.

„Sekmadienis – diena, kai Baltarusijoje vyks didžiausias šalies istorijoje taikus maršas, apimsiantis mūsų miestų gatves ir prospektus. Žygiuosime oriai ir su šypsena veiduose. Žygiuos šeimos, namų gyventojai, darbo kolektyvai. Padėkosime visiems, kurie šio istorinio lūžio momentu buvo tautos pusėje. Prisiminsime visus, kurie nukentėjo kovodami už laisvę“, – teigiama išplatintame laisvės maršo anonse.

Anksčiau vieningosios opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino Baltarusijos miestų merus rugpjūčio 15-16 dienos organizuoti taikių protesto akcijų ir sustabdyti kruviną kovą, kurią šalies valdžia paskelbė taikiems savo piliečiams.