Vienas didžiausių Baltarusijos futbolo talentų Ilja Škurinas penktadienio vakarą pareiškė, jog neapsivilks šalies rinktinės marškinėlių tol, kol prezidento pareigas eis Aleksandras Lukašenka.

20-metis šią savaitę buvo įtrauktas į Tautų lygoje žaisiančios rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau tuo neapsidžiaugė.

„Gavau kvietimą į rinktinę ir noriu pateikti atsakymą viešai. Atsisakau žaisti nacionalinėje komandoje, kol šalį valdo Lukašenka. Tegyvuoja Baltarusija“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė I. Škurinas.

Talentingas puolėjas pernai tapo rezultatyviausiu Baltarusijos čempionato futbolininku ir sausį persikėlė į Maskvos CSKA.

Baltarusio pareiškimas apie atsisakymą žaisti rinktinėje nepatiko buvusiam Lietuvos futbolininkui Simui Skinderiui. Didelę karjeros dalį Baltarusijoje žaidęs ir šiuo metu Minske gyvenantis lietuvis viešai pakomentavo tokį sprendimą „Facebook“ tinkle ir išvadino I. Škuriną klounu.

„Klounas. Daugiau kvietimų į rinktinę ir negaus. Iki rinktinės lygio jam toli“, – rašė S. Skinderis.

39-erių S. Skinderis 1997-2000 metais žaidė Panevėžio „Ekrane“, vėliau vilkėjo dar keturių Lietuvos klubų marškinėlius, o 2004-2016 metais rungtyniavo Baltarusijoje. 2017 metais vartininkas buvo grįžęs į Lietuvą, kai apsivilko Kėdainių „Nevėžio“ marškinėlius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)