Paslaptinga valstybė ilgą laiką tvirtino esą neužfiksavusi nei vieno COVID-19 atvejo – tokius teiginius tarptautiniai ekspertai vadina mažai tikėtinais, atsižvelgiant į ligos išplitimo mastą visame pasaulyje.
Valdžios institucijos liepą paskelbė apie pasienio Kesongo mieste įvedamą karantiną po to, kai buvo sulaikytas smarkiai saugomą šalių sieną iš Pietų Korėjos pusės kirtęs 24-erių vyras, kuriam ėmė reikštis koronaviruso simptomai.

„Įrodyta, kad kovos su pandemija padėtis buvo stabiliai kontroliuojama“, – šalies lyderį Kim Jong Uną citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Kim Jong Unas „išreiškė padėką karantinuotos vietovės žmonėms už tai, kad šie išliko ištikimi partijos ir vyriausybės priimtoms priemonėms, nepaisydami gyvenimo karantine nepatogumų“.

Šiaurės Korėjos medicinos infrastruktūra yra laikoma visiškai netinkama tvarkytis su bet kokiu didelio masto protrūkiu.

Pchenjanas sausio pabaigoje uždarė šalies sienas ir tapo pirmąja tokio žingsnio besiėmusia pasaulio valstybe, siekiančia apsisaugoti nuo koronaviruso.

Šalis įvedė griežtų apribojimų ir tūkstančiams žmonių paskyrė privalomą izoliaciją, tačiau analitikai teigia, kad mažai tikėtina, jog šaliai pavyko išvengti užkrato atvejų.