Susikaupė euro skola

Senolė „Citadele“ banke turėjo indėlį ir nusprendė jį atsiimti. Kaip pasakojo giminaitė, iš banko darbuotojos moteris sužinojo, kad norint iš banko atsiimti indėlį, reikalinga banko sąskaita ir mokėjimo kortelė. Gavusi kortelę senolė pinigus atgavo nežinia kiek kartų vaikščiodama iki bankomatų ir juos išsiimdama.

Tuomet esą ir prasidėjo „cirkas“ – pensinio amžiaus moteris sužinojo, kad uždaryti sąskaitos negalima, nes susikaupė kelių eurų nesiekianti skola už kortelės aptarnavimą.

„Pasirodo, negalima uždaryti sąskaitos, nes yra skola – 1,38 Eur – už kortelės aptarnavimą. Liepė eiti į kitą savo banką, kad padarytų pavedimą. Žmogus nueina į banką, ten, aišku, jos nepriima. Alternatyvos jokios nėra. Kad kas nors kitas gali pervesti tuos pinigus senelės neinformuoja. Senolė – sutrikusi“, – pasakoja giminaitė.

Anot pašnekovės, „Citadele“ neinformavo senolės, kad šią skolą gali pervesti ir kitas asmuo, ji pasakoja išsiaiškinusi tai tik vėliau. Pervedus skolą, galiausiai paaiškėjo, kad norint užsidaryti sąskaitą reikia per internetinę bankininkystę rašyti prašymą arba vykti į Vilnių.

„Šiaip taip išsiaiškinu, kad padarysiu pervedimą ir padengsiu skolą. Tačiau žmogus bijo, jai banke sakė, kad pati turi pervesti pinigus iš savo sąskaitos. Prieš darydama pavedimą paskambinu į banką ir sužinau, kad skola paaugo dar 1 centu, nes laiku nesumokėta. Taigi ir vėl būtų nepavykę uždaryti sąskaitos, nes truktų 1 cento“, – piktinasi Delfi skaitytoja.

Atlikusi pavedimą į senolės sąskaita, kaip pasakoja toliau, situacija tapo dar labiau absurdiška.

„Linksmiausia dalis – arba internetinėje bankininkystėje rašyti prašymą (nesvarbu, kad žmogus gimęs 1941 m. ir interneto akyse neregėjęs), arba važiuoti į Vilnių iš Alytaus, norint užsidaryti sąskaitą.

Kodėl senas žmogus turi leisti savo paskutinius pinigėlius, kad nuvažiuotų į Vilnių uždaryti sąskaitą? O kiek daug yra tokių senelių, kurie tą kortelę pasidėjo, pamiršo, ir skolos kaupiasi? Liūdna... Norėčiau, kad žmonės atkreiptų dėmesį į savo artimuosius, pakalbėtų, nes tai tikrai ne vienetinis atvejis. Senukai padeda tą kortelę ir užmiršta, o skola didėja: 70 ct per mėnesį, per metus – beveik 10 Eur, per 10 metų – visas 100 Eur susikaups, dar ir antsoliai ateis“, – akcentuoja Delfi skaitytoja.

Bankas konkrečios situacijos nekomentuoja

Kaip sako „Citadele“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Rasa Petruškevičiūtė, bankas šios konkrečios situacijos negali pakomentuoti, bet ragina klientus kreiptis tiesiogiai į banką, norint rasti geriausią sprendimą.

„Apgailestaujame dėl nesklandumų, kuriuos patyrė mūsų klientė. „Citadele“ banko klientai gali pasirinkti jiems patogiausią būdą ir pervesti savo indėlio lėšas į bet kuriame banke esančią sąskaitą arba naudodamiesi kortele šias lėšas išsigryninti bankomate.

Einamąją sąskaitą, kurioje nėra lėšų klientai gali užsidaryti ir telefonu. Kiekvieną situacija dėl įsiskolinimo ar neigiamo likučio sąskaitoje sprendžiame individualiai ir visuomet stengiamės rasti geriausią sprendimą mūsų klientams. Klientus visuomet informuojame apie jiems teikiamas paslaugas ir jų įkainius“, – teigiama banko komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)