Situacija tokia: šeštadienį vyras susipjaustė pirštą su pjūklu. Nuvežėme jį į Lazdynų greitosios pagalbos priimamąjį, ten mus greitai priėmė su kraujuojančia žaizda, viskas vyko greitai ir operatyviai.

Pirmadienį turėjome daryti perrišimą, bet kadangi turėjome išvažiuoti, susitvarkėme šį reikalą privačiai, kitame mieste.

Viskas prasidėjo, kai pirmadienį paskambinau i mūsų rajonui priklausančią polikliniką tartis dėl kitų perrišimų!

Registratūroje davė chirurgo telefono numerį, kad skambintume tiesiogiai į kabinetą ir susitartume, kokiu laiku galim atvykti perrišimui ketvirtadienį.

Visą pirmadienio pusdienį niekas nekėlė ragelio, antradienį iki pietų – vėl tas pats. Vėl paskambinau į registratūrą, pasirodo, gi gydytojas atostogauja!

Sujungė su pavaduojančiu gydytoju. Paaiškinau situaciją ir gavau atsakymą: „Perrišimą darykite patys namie, nes nėra vietos, kada galėtume jus priimti. O siūlų nuėmimui – užregistruos, kada atvažiuoti.“

Kadangi taip greit nepasiduodu, tai per barnius ir skambučius poliklinikos vadovams visgi sutarėme ketvirtadienio perrašymą poliklinikoje.

Tik labai noriu paklausti, už ką mes mokame mokesčius? Jeigu jau net perrišimus patys sau turime daryti, kaip toliau – ir operuosimės patys?

***

Minėtos poliklinikos atstovės teigimu, krūvis šiuo metu yra padidintas.

„Atsiprašome, kad nepavyko užsiregistruoti pas gydytoją norimu laiku.

Gydytojai turi nustatytas darbo valandas, per kurias gali priimti ribotą pacientų skaičių. Gydytojai yra žmonės, dirbdami sudėtingą ir atsakingą darbą jie pavargsta, todėl priimant daugiau pacientų nei nustatyta gali pablogėti teikiamų paslaugų kokybė.

Deja, atostogų metu gydytojų darbo krūvis ženkliai padidėja, tenka priimti savo ir atostogaujančio kolegos pacientus. Ne visada įmanoma tą pačią dieną priimti visus besikreipiančius asmenis, kurie nori gauti paslaugas „čia ir dabar“.

Nesant laisvų vietų priėmimui, gydytojas pasikalba su pacientais telefonu, atrenka skubius atvejus, kuriuos būtina priimti tą pačią dieną. Kiti pacientai turi registruotis planine tvarka“, – sakė atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)