Pasak leidinio, „JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija pirmą kartą konfiskavo krovinį laivuose, į kuriuos, kaip manoma, pažeidžiant sankcijas buvo pakrauta Irano degalų“. Kaip patikslino laikraščio šaltiniai, omenyje turimi tanklaiviai „Bella“, „Bering“, „Pandi“ ir „Luna“.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, tanklaivių „kontrolė buvo perimta jūroje pastarosiomis dienomis“. Šiuo metu jie plaukia į Hiustoną (Teksaso valstija). Manoma, kad ten netrukus atvyks Amerikos administracijos atstovų. Publikacijoje pažymima, kad laivų „kontrolė buvo perimta nenaudojant karinės jėgos“.

Anksčiau iš Irano išplaukė devyni tanklaiviai su degalais, tarp jų – ir šie keturi. JAV atstovai susisiekė su „Bella“, „Bering“, „Pandi“ ir „Luna“ savininkais. Po to laivai pakeitė kursą ir nebeplaukė į Venesuelą.

Pasak naujienų agentūros „The Associated Press“, kuri remiasi savo šaltiniais, JAV pareigūnai pagrasino sankcijomis laivų savininkams ir kapitonams, kad šie perduotų krovinį, kuris dabar „tampa JAV nuosavybe“.
Liepos pradžioje Kolumbijos apygardos teismas patenkino JAV prokuratūros prašymą areštuoti šiuos laivus.

Prokuratūra Vašingtone teigė, jog degalų gabenimą iš Irano į Venesuelą organizuoja asmenys, susiję su Islamo revoliucijos gvardija, siekiantys apeiti JAV sankcijas.

Praėjusių metų pavasarį JAV įtraukė Islamo revoliucijos gvardiją į teroristinių organizacijų sąrašą.