„Visi sustatė automobilius ženklo „Stovėti draudžiama“ galiojimo zonoje, tai ir aš pasekiau jų pavyzdžiu“, - susigėdusi raudonavo jauna moteris, kuri jau buvo pasiryžusi mokėti baudą.
Tačiau tą dieną jai pasisekė – baudos mokėti nereikėjo, vairuotoja buvo tik įspėta.

Šiemet Klaipėdos rajone esančiame pajūrio ruože jau surašyti 263 administracinių nusižengimų protokolai dėl įvairių Kelių eismo taisyklių reikalavimų pažeidimų, daugiausia dėl ne vietoje, kur draudžia kelio ženklai, arba neįgaliojo vietoje, paliktų automobilių ir ženklo „Eismas draudžiamas“ nepaisymo. Pernai per tą patį laikotarpį buvo surašyta 115 protokolų.

Pamatę patruliuojančias pareigūnes prie jūros atvažiavę poilsiautojai patys ėjo prie jų ir teiravosi, ar geroje vietoje paliko automobilį, ar jau gali sulaukti baudos? Vieni, sužinoję, kad automobilį pastatė leidžiamoje zonoje, džiaugėsi savo sumanumu, kiti atvirkščiai – skubėjo atgal prie savo automobilių ir vežė juos į kitą vietą.

Tačiau, pasak Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Rasos Matevičienės, tą dieną nebuvo nubaustas nė vienas pilietis. „Tai yra prevencinė priemonė. Užfiksavę pažeidimą, vairuotojai nebus baudžiami – juos ketinama įspėti žodžiu, arba paliekant informacinius lapelius, paaiškinti, kokia atsakomybė gresia“, - informavo „Delfi“ pareigūnė.

Patruliuojant po Pajūrio regioninio parko teritoriją ji pati sutiko, kad didesnį poveikį priemonė turėtų savaitgalį, kai prie jūros atvažiuoja kur kas daugiau poilsiautojų. Tačiau ir prevencinės akcijos metu buvo sutikti keli „apsukruoliai“ kurie atvažiavo prie pat jūros, nors tai daryti draudė kelio ženklai. Buvo ir tokių, kuriems, pamačius policijos automobilį, užteko apsisukti ir dumti kitur.

Reido metu per dvi valandas buvo išdalinta kelios dešimtys įspėjimo skrajučių. „Prieš keletą metų Karklė buvo viena iš problemiškiausių vietų. 2015 m. buvo užfiksuota net 35 tūkst. eurų vertės žalų. 2018 metais buvo pavogta tik 12 tūkst. vertės turto. Viena vertus, sumažėjo nusikalstamumas, kita vertus, patys gyventojai labiau saugosi, poilsiautojai taip pat nebeatsipalaiduoja ir nepalieka automobiliuose vertingų daiktų“, - informavo R. Matevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)