2018 metais J. Parsonsas parašė emocijų pilną įrašą apie mylimos CBS situacijų komedijos pabaigą. Seriale jis daugiau nei dešimt metų vaidino ekscentriškąjį Sheldoną Cooperį. Neseniai tinklalaidėje „David Tennant Does a Podcast With…“ J. Parsonsas prabilo apie savo pasitraukimą iš serialo ir pareiškė besijautęs „išsekęs“.

Tokią būseną lėmė spaudimas darbe ir viena po kitos užklupusios asmeninio gyvenimo problemos.

„Jeigu galite įsivaizduoti, tai tikrai buvo labai komplikuotas kelias“, – teigia J. Parsonsas, prisipažinęs, kad „giliai širdyje nujautęs“, kad pasitrauks, kai pasirašė sutartį vaidinti Sheldoną 11 ir 12 sezonuose.
Tik ši mintis nevirto kūnu tol, kol, baigęs darbą 11 sezone 2018 metų vasarą jis nepersikėlė į Niujorką, kur pasirodė Brodvėjaus miuzikle „The Boys in The Band“. Ateinantį sekmadienį aktorius turėjo filmuotis vienoje reklamoje, tačiau, jau belipant į taksi ir vykstant studiją, sužinojo, kad „labai sunkiai serga jo šuo“.

„Jis atrodė labai prastai, o aš buvau toks pavargęs, jog pravirkau kaip vaikas. Jaučiausi siaubingai, nes supratau, kad, kol dirbsiu, mano šuo greičiausiai nugaiš“, – pasakojo aktorius.

J. Parsonsas visgi nusprendė filmuotis reklamoje, toliau dirbo Brodvėjuje. Sekančią naktį šunį ištiko siaubingas priepuolis, tad aktoriui ir jo sutuoktiniui Toddui Spiewakui teko priimti sunkų sprendimą užbaigti augintinio kančias.

„Ateinančios kelios dienos buvo siaubingos, jaučiausi tarsi stovėčiau ant skardžio krašto. Svyravau, o apačioje manęs laukė kažkas tamsaus“, – prisimena J. Parsonsas ir priduria, kad tuo metu „atėjo tiesos akimirka“.

„Sekmadienį dieną turėjau pasirodymą ir vis galvojau, kaip ištverti iki jo pabaigos. Buvau sugniuždytas. Ėjau nusilenkti (tą dieną turėjau dar vieną spektaklį), paslydau ir susilaužiau koją“, – teigė televizijos ir teatro aktorius.

Po nelaimės J. Parsonsas padarė išvadą, kad jo profesinis gyvenimas subrendo pokyčiams.

„Paskutinis lašas buvo labai intensyvi vasara. Nugaišo 14 metų su mumis pragyvenęs mylimas augintinis. Mes su Toddu kartu jau 15 metų. Tam tikra prasme jaučiau, kad vienas mano gyvenimo etapas baigiasi. Atėjo tiesos ir aiškumo akimirka. Manau, kad tai labai svarbu dėl daugybės dalykų. Supratau, kad turiu liautis skubėjęs. Turiu išmokti džiaugtis esama akimirka, apsidairyti aplinkui. Tą ir padariau. Nusprendžiau, kad metas žengti lemtingą žingsnį“, – laidoje atviravo J. Parsonsas.

Priimti svarbų sprendimą jį paskatino ne tik augintinio netektis, bet ir dar vienas asmeninis sprendimas.

Artėjant 12-ojo serialo sezono filmavimo pradžiai, aktorius suprato, kad, baigus darbą, jam bus 46 metai. Jo tėvas mirė eidamas 53-iuosius metus, o tie šešeri nuo to amžiaus skiriantys metai kaip reikiant privertė susimąstyti apie savo ateitį.

„Nesu nei prietaringas, nieko panašaus. Tai buvo konteksto dalykas“, – tinklalaidės vedėjui paaiškino pašnekovas.

Iš Los Andželo sugrįžęs į Niujorką, J. Parsonsas „Didžiojo sprogimo teorijos“ kūrėjams Chuckui Lorre‘ui ir Stevenui Molaro pareiškė norintis išbandyti naujų dalykų, nors tada dar nežinojo, kas tai galėtų būti.

„Gavau aiškumo dovaną. Nežinojau, ko tikslai ieškau, bet kažkur tarp šuns netekties ir kojos traumos radau atsakymą. Supratau, kad už savo gerovę esu atsakingas tik vienas pats“, – pareiškė J. Parsonsas.

2018 metais instagrame J. Parsonsas prabilo apie serialo pabaigą ir paskelbė nuotrauką, kuriai pozuoja kartu su kitais „Didžiojo sprogimo teorijoje“ vaidinusiais aktoriais Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simonu Helbergu, Kunaliu Nayyaru, Mayim Bialik ir Melissa Rauch.

„Labai sunku (tiesą sakant, praktiškai neįmanoma) suvokti, kad ši nuotrauka daryta filmuojant vieną iš 24 paskutinių serialo serijų. Labai džiaugiuosi, kad liko dar 23 šio sezono serijos, tikiuosi, kad su kiekviena serija vis geriau suvoksime, kas vyksta. Ir nors žinau, kad jie tai žino, kartosiu vėl ir vėl: esu be proto dėkingas visai komandai už šią nuotrauką, ir tiems, kurių joje nėra. Jūs mano kolegos, kuriuos be proto įsimylėjau, žmonės, tapę mano gyvenimo dalimi“, – sakė aktorius.

„Jūs visi mano kolegos net ir tais atvejais, kai atrodo, jog net nedirbame, nevaidiname. Juk mūsų darbas apsimesti, kad mes tie pramanyti žmonės. Žiūrime vieni kitiems į akis ir sakome tuos žodžius, sukurdami tą keistą naują realybę, mano gyvenimą praturtinusia tiek daug, jog nė pats dar nesuprantu to masto. Labai visų jūsų ir viso to pasiilgsiu“, – pridūrė J. Parsonsas.

Paskutinė serialo serija eterį išvydo 2019 metų gegužę, o dabar J. Parsonsas ir vėl dirba televizijoje. Jis yra vienas iš naujos „Fox“ komedijos „Call Me Kat“ prodiuserių. Joje taip pat vadina jo kolegė iš „Didžiojo sprogimo teorijos“ M. Bialik.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)