Britanijos transporto policija pranešė, kad pareigūnai 9 val. 43 min. vietos (11 val. 43 min. Lietuvos) laiku buvo iškviesti dėl incidento šalia Stounheiveno, esančio 160 km į šiaurės rytus nuo Edinburgo.

Į nelaimės vietą atvyko policija, keli greitosios pagalbos automobiliai ir sraigtasparnis bei kelios ugniagesių mašinos.

„Itin rimtas incidentas“

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon tviteryje parašė, kad įvyko „itin rimtas incidentas“.

„Gavau pradinę [geležinkelio operatorės bendrovės] „Network Rail“ ir pagalbos tarnybų ataskaitą ir esu nuolat informuojama. Visos mano mintys yra su susijusiais asmenimis“, – sakė ji.

„Deja, tenka pasakyti, kad esama pirminių pranešimų apie rimtus sužeidimus“, – pridūrė premjerė.

Kiek žmonių nukentėjo, kol kas neskelbiama, bet žiniasklaida praneša apie mažiausiai vieną sužeistąjį.

Geležinkelių infrastruktūrą prižiūrinti bendrovė „Network Rail Scotland“ paskelbė, kad bendradarbiauja su avarinėmis tarnybomis.

„Dar per anksti patvirtinti tikslų incidento pobūdį ir rimtumą, o daugiau informacijos bus paskelbta, kai tik apie ją bus sužinota“, – nurodė kompanija.

Vienas nukentėjusysis nuskraidintas į ligoninę

Profesinė sąjunga TSSA nurodė, kad minimas traukinys 6 val. 38 min. vietos (8 val. 38 min. Lietuvos) laiku išvyko iš Aberdyno ir važiavo į Glazgą.

Kalvotoje vietovėje, kur įvyko nelaimė, naktį siautė audros ir kilo staigių potvynių.

Netrukus po to, kai pagalbos tarnyboms buvo pranešta apie traukinio nelaimę, „Network Rail“ paskelbė, kad netoli incidento vietos įvyko nuošliauža.

N. Sturgeon sakė, kad incidentas įvyko sunkiai pasiekiamoje vietovėje.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas savo ruožtu pareiškė: „Nuliūdau sužinojęs apie labai rimtą incidentą Aberdynšyre. Galvoju apie visus nukentėjusius asmenis. Dėkoju avarinėms tarnyboms įvykio vietoje.“

Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) vietos padalinys nurodė, kad Aberdyne teikia paramą per incidentą nukentėjusių asmenų artimiesiems.

BBC pranešė, kad vienas nukentėjusysis buvo sraigtasparniu nuskraidintas į artimiausią ligoninę.

Vietos parlamentaras Andrew Bowie sakė, kad imamasi „plataus masto atsako, pasitelkiant avarines tarnybas“ ir kad jis jau aptarė incidentą su britų transporto sekretoriumi Grantu Shappsu (Grantu Šapsu).

„Galvoju apie visus paveiktus žmones“, – tviteryje parašė A. Bowie.

G. Shappsas per tviterį pranešė palaikantis ryšį su „Network Rail“ ir kitomis agentūromis bei pažadėjo „JK vyriausybės paramą“.

Didžiausias toks pastarojo meto incidentas JK įvyko 2007 metais Kambrijoje, šiaurės vakarų Anglijoje. Tąkart traukiniui nulėkus nuo bėgių žuvo vienas keleivis, dar 30 buvo sunkiai sužeisti.