Gavo baudą nevažiavęs

Skaitytojas Alvydas pasakojo, kad viskas prasidėjo, kai gavo pranešimą, jog už administracinį pažeidimą jam yra surašytas protokolas. Pradėjęs gilintis vyras išsiaiškino, kad šis yra už greičio viršijimą vidutinio greičio matavimo ruože. Vairuotojas neslėpė, kad tokia naujiena išmušė iš vėžių, tačiau netrukus pradėjo aiškintis, kaip tai galėjo nutikti.

„Pranešime nurodytas automobilio valstybinis numeris buvo toks pats, kaip mano turimo automobilio, kurį naudoju itin retai, todėl mane ištiko šokas. Pats kasdien važinėju kitu automobiliu, todėl iškart pykdamas skambinau sūnums ir klausiau ar anuo automobiliu buvo kur išvažiavę. Sulaukęs atsakymo, kad jis nė nebuvo pajudintas iš vietos, nusprendžiau kreiptis į pareigūnus“, – prisiminė vyras.

Alvydas aiškino, kad iškart po to jis iš policijos gavo pranešimą, jog įvyko techninė klaida, todėl bauda jam bus anuliuota. Vyras aiškino, kad daug informacijos apie įvykį negavo, tačiau džiaugėsi, kad pavyko surasti teisybę.

Dar viena staigmena po mėnesio

Vis tik praėjus vos mėnesiui, rugpjūčio pradžioje, vyrą pasiekė dar vienas pranešimas, kuriame – vėl bauda už greičio viršijimą. Vairuotojas prisipažino, kad antrą kartą nebepasimetė, tačiau tokia naujiena tikrai nepradžiugino.

„Antrą kartą buvau įsitikinęs, kad tai vėl ne mano klaida ir nieko nelaukdamas kreipiausi į policiją. Tada viskas vyko itin operatyviai, jau po kelių dienų gavau pranešimą, kad bauda buvo skirta įvykus techninei klaidai ir jau yra anuliuota. Pareigūnai paaiškino, kad už nepadarytus pažeidimus baudas gaunu dėl to, jog mano valstybinio numerio ženklų raidės ir skaičiai yra identiški esantiems ant pažeidėjo automobilio, skiriasi tik tai, kad anas automobilis registruotas Suomijoje“, – aiškino Alvydas.

Kreipkitės į pareigūnus

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Žilinskė aiškino, kad tokių atvejų pasitaiko, kai administracinio nusižengimo protokolas surašomas vadovaujantis automatine valstybinių numerių atpažinimo sistema, kuri neteisingai atpažįsta valstybinio numerio ženklus.

Pareigūnė aiškino, kad tokiu atveju, kai baudos yra išrašomos automatiniu būdu, sistema automatiškai nusižengimą priskiria atpažintiems numeriams, kurie ne visada yra ant pažeidėjo automobilio.

„Turime pripažinti, kad tokių atvejų kol kas pasitaiko, todėl asmeniui gavus pranešimą ir pastebėjus, kad administracinio nusižengimo protokolas surašytas neteisingai, yra netikslumų, neatitikimų, pvz., užfiksuota ne ta transporto priemonė, nurodyti ne tie valstybinio numerio ženklai ir pan., reikia nedelsiant kreiptis į pranešime nurodytą policijos įstaigą arba rašyti nurodytuoju el. paštu“, – aiškino pareigūnė.

Vis tik D. Žilinskė pabrėžė, kad nors tokie nesusipratimai vis dar įvyksta, pažeidėjai vis vien neišvengia atsakomybės.

„Klaidos yra ištaisomos, o Kelių eismo taisyklių pažeidėjai atsakomybės už padarytą pažeidimą neišvengia, tai tik laiko klausimas“, – akcentavo pareigūnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)