„Dabar viskas žinoma: Olafas Scholzas yra mūsų kandidatas į kanclerius“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė partijos vadovai Saskia Esken (Saskija Esken) ir Norbertas Walteris-Borjansas (Norbertas Valteris-Borjansas).

„Laikome Olafą Scholzą patikimu ir į komandą besiorientuojantį partnerį, galintį ir norintį kovoti už socialdemokratišką politiką šioje šalyje, taip pat besidalijantį su mumis teisingos visuomenės vizija“, – pabrėžė jie.

O. Scholzas, taip pat dirbantis Vokietijos vicekanclerio poste, pareiškė „besitikįs puikios, sąžiningos ir sėkmingos rinkimų kampanijos drauge su stipria komanda“.

62 metų buvęs Hamburgo meras eina vadovaujančias pareigas Socialdemokratų partijoje, priklausančioje kairiojo ir dešiniojo sparnų koalicijai su A. Merkel priešakyje.

Nors pernai jis pralaimėjo partijos lyderio rinkimus S. Esken ir N. Walteriui-Borjansui, pastaraisiais mėnesiais jo populiarumas išaugo.

Dėl savo atsako į koronaviruso pandemiją giriamas O. Scholzas dabar yra SPD populiariausias politikas, rodo nacionalinės apklausos.

Tačiau pastaruoju metu jis susidūrė su spaudimu dėl vokiečių startuolio „Wirecard“ skandalingo žlugimo, paaiškėjus, kad ministrui dar 2019 metų vasarį buvo pranešta apie įtartiną kompanijos elgesį.

O. Scholzo laukia nelengvas iššūkis: apklausos rodo, kad jo partija atsilieka nuo žaliųjų maždaug 15 procentiniais punktais, o nuo A. Merkel centro dešinės aljanso CDU-CSU – maždaug 38-iais.

Išvakarėse N. Walteris-Borjansas sakė laikraščiui „Die Zeit“, kad SPD neturėtų atmesti galimybės sudaryti koaliciją su griežtai kairiąja partija „Die Linke“.

CDU šiuo metu atrenka savo pačius kandidatus į partijos lyderius, nes A. Merkel pareiškė, jog per kitus visuotinius rinkimus nebesieks dar vienos kadencijos kanclerio poste. Šis balsavimas turi įvykti kitais metais, nuo rugpjūčio iki spalio mėnesio.