1. Tamsi, blizgi virtuvė

Pirkti tamsų, blizgų virtuvės komplektą patartina tik tokiu atveju, jei ketinate nuolat tvarkytis arba jūsų negąsdina mintis, kad švarūs ir blizgūs paviršiai bus tik pirmomis savaitėmis. Tamsūs, blizgūs paviršiai atrodo prašmatniai, tačiau jie absoliučiai nepraktiški. Tik pagalvokite – nuo kiekvieno prisilietimo liks dėmės, kiekvienas užtiškęs riebalų lašelis virs nubėgusiu balkšvu pėdsaku, nuo vandens lašelių liks pėdsakai. Taip pat matysite, kaip greitai namuose kaupiasi dulkės.

2. Virtuvė be durų

Virtuvė be durų atrodo erdvesnė, šiuolaikiškesnė. Kita vertus, jei nutarėte atsisakyti durų, pagalvokite, ar esate nusiteikę užmigti, namuose tvyrant žuvies ar keptų bulvių aromatui, dirbti, girdint įjungtą indaplovę. Taip pat atsiminkite, kad žiemą bute bus vėsiau, nes maža patalpa prišyla greičiau nei didelė, joje lengviau išlaikyti šilumą.

3. Kriauklė prie lango

Atrodytų, smagu plauti indus kriauklėje ir žiūrėti pro langą. Vis tik toks sumanymas turi kelis minusus. Pirma – visada nešvarus langas, antra – norint perkelti kriauklę prie lango, reikės keisti komunikacijas, o tai brangu ir rizikinga, trečia – virš kriauklės nepakabinsite indų džiovyklos, ją turėsite kabinti iš šono.

4. Stiklinis stalas

Stikliniai baldai dailūs ir atrodo lengvesni nei baldai iš kitų medžiagų. Tačiau virtuvėje stiklinis stalas – nepraktiška. Visų pirma, stiklinį paviršių lengva pažeisti – įbrėžimai peiliu, įskilimai nuo sunkių indų ir pan. Antra, ant stiklinio stalo labiau matosi dėmės, visada liks pėdsakai nuo drėgnos šluostės. Galiausiai – žinoma atvejų, kai nuo karštų indų stiklas įskilo, nepaisant to, kad stiklas grūdintas.

5. Atviros lentynos

Atviros lentynos ir visi jose esantys daiktai atrodo kaip interjero puošmena, suteikia jam lengvumo, jaukumo. Tačiau visus atvirus paviršius būtina kasdien valyti, antraip po trijų dienų jie pasidengs dulkių ir riebalų mišiniu.

6. Tamsios grindys

Tamsios grindys atrodo efektingai, taip pat paryškina visas kitas spalvas. Tik nusiteikite – tamsias grindis turėsite plauti kasdien. Nesvarbu, ar jos matinės, ar blizgios, iš kokios medžiagos pagamintos – ant tamsių grindų matysis kiekviena dulkelė, kiekvienas plaukelis ir dėmė.

7. Grindys iš kelių medžiagų derinio

Plytelių ir laminato derinys virtuvėje atrodo stilingai, tačiau – tik nuotraukose. Tarpelis tarp plytelių ir laminato (jis visada būna) užsipildys šiukšlėmis ir riebalais. Galimas problemos sprendimas – nedidelis slenkstis, tačiau už jo nuolat kliūsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)