Į Lietuvą sunkvežimiu „Iveco“ rugpjūčio 4 d. atvažiavęs Baltarusijos pilietis sakėsi važiuojantis tuščiomis, tačiau patyrusiems muitinės pareigūnams, atvėrus sunkvežimio krovininę dalį, kilo įtarimų. Buvo plika akimi matyti, kad viduje mašinos krovininė dalis gerokai mažesnė ir ankštesnė, nei turėtų būti, sprendžiant pagal automobilio gabaritus.

Detalaus patikrinimo metu paaiškėjo, kad sunkvežimyje įrengta „klasikinė“ kontrabandos slėptuvė – dalis krovininės dalies atitverta imitacine sienele. Slėptuvės viduje rasta 200 dėžių (100 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 355 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje dėl kontrabandos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Sunkvežimio vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)