„Kažkas nenustygsta, ragina eiti į gatves. Net iš užsienio išjungia internetą, kad sukeltų gyventojų nepasitenkinimą. Dabar mūsų specialistai aiškinasi, iš kur jis blokuojamas. Tad jei internetas blogai veikia, tai ne mūsų iniciatyva, tai (daroma) iš užsienio“, - teigė A. Lukašenka, kurį cituoja naujienų agentūra „BelTA“.

Sekmadienį sutriko daugelio Baltarusijos žiniasklaidos priemonių tinklalapių darbas. Kai kurių portalų darbas stringa ir pirmadienį. Didžiausia Baltarusijos telekomunikacijų kompanija „Beltelekom“ pareiškė šiuo metu šalinanti interneto darbo trikdžius, kurių priežastis – daugybė kibernetinių atakų.

Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, Baltarusijos prezidento rinkimus laimėjo dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka, surinkęs 80,23 proc. balsų, o opozicijos atstovė Svetlana Tichanovskaja gavo 9,9 proc. balsų.

Paskelbus balsavusių rinkėjų apklausų rezultatus, sekmadienio vakarą Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su teisėsaugos institucijų darbuotojais. VRM duomenimis, buvo sulaikyta apie 3 tūkst. žmonių, nukentėjo dešimtys milicijos pareigūnų ir demonstrantų.