Šalies vicečempionas „Žalgiris“ rugpjūčio 27 d. namuose priims Paidės „Linnameeskond“ ekipą iš Estijos.

Pastaroji praėjusiame nacionaliniame čempionate užėmė ketvirtą vietą, o šiais metais kol kas žengia trečia.

Europos turnyruose „Linnameeskond“ žais pirmą kartą. Klubas įkurtas 2004 metais ir žaidžia vos apie 8 tūkst. gyventojų turinčiame mieste.


„Riteriai“ taip pat savoje aikštėje išbandys jėgas su ketvirtoje pozicijoje Airijos čempionate finišavusia „Derry City“.

Beje, Deris, kuriame reziduoja ši komanda, priklauso Šiaurės Airijai, bet ekipa išimties tvarka nuo seno žaidžia kaimyninės šalies pirmenybėse.

„Jau esu minėjęs, kad silpnų varžovų mums nėra, todėl pirmiausia turime žiūrėti ne į juos, o į save. Kas yra rungtynių favoritas, pamatysime po dviejų savaičių“, – apie burtus kalbėjo „Riterių“ direktorius Vladimiras Buzmakovas.

„Kauno Žalgirio“ laukia sunkiausia užduotis – viešnagė Norvegijos vicečempionės „Bodo/Glimt“ teritorijoje.

Šiame sezone pastaroji lyderiauja savo nacionalinėse pirmenybėse.

„Iš galimų varžovų ištraukėme vienus stipresnių, bet nuo to mūsų tikslai nesikeičia. Jau matėme, ką jie gali padaryti atakoje, kaip gali mušti ir praleisti įvarčius. Ši komanda atrodo stipri kontratakose ir baudos aikštelėje, bet tuo pačiu turi ir silpnų vietų, kuriomis bandysime pasinaudoti“, – burtus vertino „Kauno Žalgirio“ strategas Rokas Garastas.

Dvikova vyks beveik 6 tūkstančius sirgalių talpinančiame „Aspmyra“ stadione, kuriame paklota dirbtinė danga.

„Keliausime į Norvegiją, turime dvi savaites pasiruošti maksimaliai gerai. Jie žais savo namų aikštėje, ant dirbtinės dangos ir tai bus jų pranašumas. Smulkmenos yra jų pusėje, bet mūsų nusiteikimas nesikeičia“, – teigė 31-erių treneris.

Koronaviruso pandemijai sujaukus įprastą tvarkaraštį, pirmas etapas susidės tik iš vienų rungtynių, kurios visos bus žaidžiamos rugpjūčio 27 d. Lygiųjų atveju, komandų lauktų pratęsimas ir baudinių serija.

UEFA pasilieka teisę pakeisti dvikovų šeimininkus arba perkelti jas į neutralią šalį, atsižvelgiant į valstybių taikomus kelionių ribojimus. Preliminariai visas rungtynes planuojama žaisti už uždarų durų.

Primename, kad Europos lygos atrankos varžybas iš viso sudaro keturi etapai.

Kvalifikacijos burtai traukiami dar neužbaigus šio Europos lygos sezono.

Pirmadienį ir antradienį įvairiuose Vokietijos miestuose vyks ketvirtfinalių dvikovos. Šiame etape jėgas išbandys du Anglijos klubai, po vieną Ispanijos, Ukrainos, Šveicarijos, Italijos, Vokietijos ir Danijos komandą.

Dėl kelialapio į pusfinalį pirmadienį Diuseldorfe Milano „Inter“ futbolininkai kovos su Lėverkuzeno „Bayer“, o Kelne santykius aiškinsis „Manchester United“ ir „Copenhagen“.

Antradienį Gelzenkirchene Donecko „Šachtar“ žais su „Basel“, „Wolverhampton“ Duisburge varžysis su „Sevilla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)