Atnaujinus pajėgiausio Europos futbolo klubų turnyro kovas į ketvirtfinalio traukinį įšoko „Lyon“ ir „Manchester City“ futbolininkai.

„Lyon“ ekipa netikėtai eliminavo Turino „Juventus“ klubą. Nors prancūzai atsakomajame mače 1:2 (1:1) ir nusileido Senajai senjorai, į kitą etapą žengė būtent jie, nes pirmąjį susitikimą namuose buvo laimėję 1:0.

Pirmame kėlinyje komandos apsikeitė įvarčiais iš 11 metrų baudinių po poros ginčytinų vokiečių teisėjo Felixo Zwayerio švilpukų: 12 min. tikslus buvo Memphis Depay'us, o 43 min. – Cristiano Ronaldo.

60 minutę fantastišku šūviu iš toli kaire koja dar kartą pasižymėjo portugalas C. Ronaldo, bet tam, kad „Juvė“ išsigelbėtų, to buvo maža.

Vienintelį smūgį į varžovų vartus per rungtynes atlikęs „Lyon“ kolektyvas pateko į ketvirtfinalį, kuriame susikaus su „Manchester City“.

Dvi neatleistinos pasaulio čempiono Raphaelio Varane'o klaidos leido „Manchester City“ antrą kartą tokiu pačiu rezultatu 2:1 (1:1) nugalėti Madrido „Real“ ir taip pat žengti tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno komandų.

Bilietą į elitinį aštuntuką Josepo Guardiolos auklėtiniams garantavo Raheemo Sterlingo ir Gabrielio Jesuso įvarčiai 9 ir 68 min. po vaikiškų R. Varane'o klaidų prie savo vartų.

Jos pavertė beverčiu Karimo Benzemos smūgį galva 28 min.

Likusiuose dviejuose aštuntfinalio susitikimuose šeštadienį Miuncheno „Bayern“ susigrums su Londono „Chelsea“, o „Barcelona“ – su „Napoli“.

Penktadienio rungtynių rezultatai:

Turino „Juventus“ 2 – 1 Liono „Olympique“, pirmas mačas 0:1
12' [0 – 1] Memphis Depay'us (11 m)
43' [1 – 1] Cristiano Ronaldo (11 m)
60' [2 – 1] Cristiano Ronaldo

„Manchester City“ 2 – 1 Madrido „Real“, pirmas mačas 2:1
9' [1 – 0] Raheemas Sterlingas
28' [1 – 1] Karimas Benzema
68' [2 – 1] Gabrielis Jesusas

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio poros:

QF1: „Manchester City“ (Anglija) – „Lyon“ (Prancūzija)

QF2: „Leipzig“ (Vokietija) – Madrido „Atletico“ (Ispanija)

QF3: „Barcelona“ (Ispanija) / „Napoli“ (Italija) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) / Londono „Chelsea“ (Anglija)

QF4: Bergamo „Atalanta“ (Italija) – „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija)

Pusfinalyje QF1 nugalėtoja susigrums su QF3 nugalėtoja, o QF2 laimėjusi komanda žais su QF4 poros nugalėtoja.

UEFA Čempionų lygos sezonas bus tęsiamas Lisabonoje, Portugalijoje. Rungtynės vyks dviejuose stadionuose – „Estadio do Sport Lisboa e Benfica“ (įskaitant ir finalą) ir „CP's Estadio Jose Alvalade“.

Ketvirtfinaliai numatyti rugpjūčio 12-15 dienomis, pusfinaliai – rugpjūčio 18-19 dienomis, o finalas – rugpjūčio 23 dieną.

Atkrintamosiose varžybose nebus atsakomųjų rungtynių, viskas spręsis vienoje komandų tarpusavio akistatoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)