Dėl darbo paieškos išmokos galėjo kreiptis asmenys, atitinkantys šias sąlygas: turėjo būti užsiregistravę Užimtumo tarnyboje ir jiems yra suteiktas bedarbio statusas arba bedarbis kreipimosi dėl darbo paieškos išmokos į Užimtumo tarnybą ir sprendimo dėl šios išmokos skyrimo metu nedalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse. Taip pat pažymėta, kad išmokos dydis priklauso nuo to, ar bedarbis gauna socialinio draudimo išmoką.

Jeigu negauna, tuomet jam priklauso 200 eurų, jeigu gauna – 42 eurai. Pirmosios darbo paieškos išmokos turėjo būti pervestos iki liepos pabaigos ir rugpjūčio pradžioje.

Tačiau socialiniuose tinkluose žmonės nesiliauja vieni kitų klausinėti ne tik dėl to, kada turėjo būti pervesta išmoka, tačiau jau gavę nustebo, kad ji kiek mažesnė nei buvo nurodyta. Kai kurie sakė, kad vietoje tikėtųsi 200 eurų gavo tik 86 eurus.

Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė komentavo, kad norėtų atkreipti dėmesį, jog darbo paieškos išmokos dydis už birželio mėnesį proporcingai mažinamas nuo prašymo pateikimo datos.

„Kai išmokos mokėjimo terminas trumpesnis negu kalendorinis mėnuo, už tą mėnesį mokamos darbo paieškos išmokos dydis proporcingai mažinamas“, – nurodė ji.

„Delfi“ primena, kad darbo paieškos išmoka mokama iki 6 mėnesių, bet ne ilgiau kaip iki 2020 m. gruodžio 31 d.