G. Nausėda dar kartą pakartojo, kad ministrui teks atsakyti į visus kilusius klausimus. Šalies vadovas vėl paragino ministrą greičiau baigti atostogas ir skubėti atsakyti į opius klausimus.

„Būtų nenormalu, jei sveikatos apsaugos ministras neprisiimtų atsakomybės, kuri yra jo sektoriuje ir tiesiogiai susiję su viceministrės darbu. Galbūt galima nežinoti, kuris labai toli nuo tavęs vykdo veiklą, visų darbo niuansų, bet viceministrė yra net ministrą pavaduojantis žmogus. Yra daug klausimų, ministrui reikėtų skubėti greičiau papoilsiauti ir sugrįžti į darbą. Nes jam tikrai reikės į tuos klausimus atsakyti“, – kalbėjo šalies vadovas.

Opozicija pradėjo kelti klausimą dėl ministro A. Verygos posto likimo. Prezidento teigimu, kol kas reikėtų sulaukti ministro atsakymų.

„Pirmiausia sulaukime atsakymų iš ministro, kaip veikia sistema, kokios buvotos sistemos ydos, kokia personalinė ministro atsakomybė už tos sistemos nevisai patenkinamą, švelniai tariant, veikimą“, – sakė G. Nausėda.

Delfi primena, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT) pareiškus įtarimus tyrime dėl greitųjų testų pirkimų apie atsistatydinimą pranešė viceministrė Lina Jaruševičienė. Ji šios savaitės pradžioje nusprendė trauktis iš užimamų pareigų, ministras dėl to turės apsispręsti penktadienį.

Vykdomi du tyrimai

Kaip rašė BNS, Lietuvoje šį pavasarį įvedus karantiną, Seimas skubos tvarka priėmė Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus, leidžiančius paprasčiau vykdyti tarptautines neskelbiamas derybas.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) tuomet pabrėžė, kad susiduriant su būtinų priemonių stygiumi, gydymo įstaigos, laboratorijos turi galimybę naudotis įstatymo nuostatomis, leidžiančiomis paprasčiau įsigyti būtinų prekių, paslaugų ar darbų.

Šalies vadovas karantino metu ne kartą akcentavo, kad būtini pirkimai turi būti skaidrūs ir laikantis nustatytų taisyklių.

Šiuo metu teisėsauga vykdo tyrimus dėl reagentų ir greitųjų koronaviruso testų pirkimų, kurių bendra vertė siekia 11 mln. eurų.