56-erių metų J. Bezosui šie metai akivaizdžiai skiriasi nuo ankstesnių, kai jis susilaikydavo ženkliai mažinti savo „Amazon“ akcijų dalį. Jis vis dar valdo per 54 mln. akcijų ir jo turtas siekia 189,8 mlrd. dolerių, rodo „Bloomberg“ milijardierių indeksas. Jo grynojo turto vertė per šiuos metus šoktelėjo 74,9 mlrd. dolerių, „Amazon“ akcijoms pabrangus 73 procentais.

Įspūdingas J. Bezoso ir kitų jo pramonės milžinų pelno augimas skatina valdžią atidžiau stebėti didžiąsias technologijų bendroves. Šių metų liepą J. Bezosas kartu su „Facebook Inc.“, „Apple Inc.“ ir „Alphabet Inc.“ vadovais liudijo JAV Kongrese, mėgindami apginti savo galias ir įtaką. Tokia tendencija kartu išryškina vis didėjančią pajamų nelygybę, JAV ekonomikai išgyvenant giliausią ekonominį nuosmukį nuo Didžiosios depresijos laikų.

„19-ajame amžiuje turėjome „plėšikus-baronus“. 21-ajame amžiuje turime „kibernetinius baronus“, per liepos 29 d. posėdį bendrovių vadovams kalbėjo demokratų kongresmenas Jamie Raskinas iš Merilando valstijos. – Ir mes siekiame užtikrinti, kad toji išskirtinė galia ir turtas, kuriuos jūs gebate generuoti, būtų nepanaudota prieš demokratijos bei žmonių teisių interesus pasaulyje ir prieš laisvąją vietos rinką.“
Savo įžanginėje kalboje Kongrese, J. Bezosas, kurį pagimdė vieniša motina ir įvaikino imigrantas iš Kubos, kai jam buvo ketveri, užsiminė apie savo kuklią vaikystę: „Aš gimiau apsuptas didelių turtų, ne piniginių turtų, – mylinčios šeimos turtų, šeimos, kuri išugdė mano smalsumą ir paskatino siekti didelių svajonių.“

Skaudžiausią smūgį J. Bezoso turtui kirto praėjusiais metais įvykusios skyrybos; jo buvusi žmona MacKenzie Scott po skyrybų gavo 4 proc. „Amazon“ akcijų. M. Scott, kurios turtas šiuo metu siekia 61,6 mlrd. dolerių, yra tryliktas turtingiausias žmogus visoje planetoje.
50-ies metų M. Scott neseniai paaukojo apie 1,7 mlrd. dolerių keliems tikslams, tokiems kaip rasinė lygybė, klimato kaita ir visuomenės sveikata. Rašytoja pažadėjo paaukoti labdarai didžiąją savo turto dalį.

Daugelis turtingiausių pasaulio žmonių tapo 2020 metais turtingesni. Elono Musko grynojo turto vertė išaugo daugiau nei dvigubai, iki 70 mlrd. dolerių, Mukeshas Ambanis iš Indijos savo turtą padidino 21 mlrd. dolerių iki 80 mlrd., o Marko Zuckerbergo turtas padidėjo 16 mlrd. ir šiuo metu siekia 94,5 mlrd. dolerių. Bet J. Bezosas sparčiai veržiasi į priekį, lenkdamas milžinų grupės narius. Jis yra 70 mlrd. dolerių turtingesnis už vieną iš „Microsoft Corp.“ steigėjų Billą Gatesą, antrą turtingiausią žmogų pasaulyje.

J. Bezosas šiuo metu artėja prie dar vieno rekordo: 200 mlrd. dolerių viršijančios turto vertės.