Jis bus pirmasis užsienio lyderis, apsilankęs Beirute po antradienį įvykusios nelaimės.

E. Macrono lėktuvas pakilo kiek prieš 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku, o Libano sostinėje turėtų nusileisti trimis valandomis vėliau. Beirute prancūzų lyderis susitiks su „visais politiniais veikėjais“, įskaitant prezidentą Michelį Aouną ir premjerą Hassaną Diabą.

E. Macronas ragins skubiai padėti Libanui, tačiau taip pat tikimasi, kad jis pareikalaus reformų buvusiame Prancūzijos protektorate.

Po sprogimo, pareikalavusio per 100 gyvybių, sužeidusio dar tūkstančius žmonių ir nusėjusio rūkstančiomis nuolaužomis kelis kvartalus aplink Beiruto uostą, priblokštos kitos šalys siuntė savo paieškų specialistų komandas.

Tačiau pažadai suteikti pagalbą iškėlė naujų klausimų dėl šalies, išgyvenančios ekonominę ir politinę krizę, pastaraisiais metais atgrasinančią aukotojus.

Galingo tarsi žemės drebėjimas sprogimo tiksli priežastis dar tiriama, bet veikiausiai jį sukėlė gaisras, persimetęs į sandėlį, kur buvo aplaidžiai laikoma tūkstančiai tonų azoto trąšų. Šis sprogimas buvo galingiausias, kada nors įvykęs Beirute.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)