Dviratininkams finišuojant bendroje grupėje užvirė kova tarp maksimaliu greičiu pasileidusių sprinterių.

Į priekį išsiveržė olandai Dylanas Groenewegenas ir Fabio Jakobsenas.

Pirmasis alkūne pastūmė trasos pakraščiu spurtuojantį tautietį. F. Jakobsenas trenkėsi į reklaminį stendą, kliudė šalia buvusį fotografą ir finišą žymintį stulpą.

Už išstumdytų atitvarų užkliuvo dar keli iš paskos važiavę dviratininkai.

Pranešama, kad 80 km per valandą greičiu mynusio F. Jakobseno būklė yra sunki. Išsviestas į orą jis pametė šalmą ir smarkiai susižeidė galvą, be to, buvo pažeisti viršutiniai kvėpavimo takai, gomurys.

„Jo gyvybei iškilęs tiesioginis pavojus. Jis patyrė rimtas galvos ir smegenų traumas, neteko daug kraujo. Bet jis yra labai stiprus, tikiuosi, išgyvens“, – sakė lenktynių vyriausioji gydytoja Barbara Jerschina.

Tuo metu Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) „griežtai pasmerkė nepriimtinus“ griūtį sukėlusio D. Groenewegeno veiksmus.

„Šis klausimas nedelsiant buvo perduotas Drausmės komisijai, kurios prašome pritaikyti sankcijas, proporcingas tokio elgesio rimtumui“, – rašoma UCI pranešime.

Pirmasis finišo liniją kirtęs, tačiau į griūtį taip pat patekęs D. Groenewegenas iškart buvo diskvalifikuotas iš lenktynių.

27-erių dviratininkas, per karjerą laimėjęs keturis prestižinių „Tour de France“ lenktynių etapus, atstovauja savo tėvynės „Jumbo–Visma“ komandai.

Ketveriais metais jaunesnis F. Jakobsenas gina belgų „Deceuninck–Quick-Step“ ekipos garbę.

Fabio Jakobsenas

„Tour de Pologne“ yra pirmosios „UCI WorldTour“ kategorijos daugiadienės lenktynės po koronaviruso krizės.

Pernai varžybos Lenkijoje taip pat buvo paženklintos tragišku incidentu. Trečiame etape neaiškiomis aplinkybėmis trasoje griuvo 22-ejų belgas Bjorgas Lambrechtas, vėliau miręs nuo patirtų sužalojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)