Agentūros teigimu, mažesni bankai, kurių ECB tiesiogiai nekontroliuoja, greičiausiai gaus leidimą išmokėti dividendus, jei galės įrodyti didelį pelningumą ir pakankamą kapitalo apsaugą. Tuo pat metu „BaFin“ vis dar neigiamai vertina dividendų išmokėjimo idėją, tačiau mano, kad šis klausimas gali būti išspręstas mažuose pelninguose bankuose.

Kaip pranešama, šių metų kovą ECB nurodė finansų įstaigoms bent jau iki spalio mėnesio nustoti mokėti dividendus ir supirkinėti savo akcijas, tikėdamasis, kad tai padės susitvarkyti su galimų nuostolių problema, taip pat palaikyti ekonomiką per skolinimo didinimą.

Liepos pabaigoje ECB iki 2020 metų pabaigos pratęsė de facto draudimą bankams mokėti dividendus ir supirkti akcijas.

Kreipdamasis į bankus ECB taip pat paragino juos būti „kiek įmanoma santūresniems“ skiriant premijas, kad pajėgtų absorbuoti galimus nuostolius ir tęsti skolinimą krizės metu.

Kai kurie Europos bankai, įskaitant Vokietijos federalinę kooperatinių bankų sąjungą (BVR), paprašė ECB padaryti išimtį kredito įstaigoms, pasižyminčioms gera kapitalizacija ir pelningumu.

„Kaip ir anksčiau, „BaFin“ palaiko ženklius dividendų mokėjimo ribojimus net ir po spalio mėnesio, – laiške „Bloomberg“ teigė Vokietijos reguliavimo institucija. – Dividendai turėtų būti mokami tik tuo atveju, jeigu bankas prognozuoja stabilią teigiamų įmokų trajektoriją ir disponuoja pakankamu kapitalu netgi išliekant streso sąlygoms ilgesnį laikotarpį.“

ECB atstovas atsisakė pateikti komentarų agentūrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)