Griežtos karantino priemonės sumažino infekcijos plitimą, tačiau dabar nemažai Europos valstybių susiduria su didėjančiais susirgimų skaičiais, informuoja „Reuters“. Tai – karantino priemonių švelninimo siekiant apriboti žalą ekonomikai ir didesnio žmonių būriavimosi atostogų sezono metu rezultatas.

„Situacija yra pavojinga, ir bet kurią akimirką gali prasidėti scenarijus, kurį suvaldyti bus daug sunkiau, visai kaip Ispanijoje“, – pareiškime, kurį paskelbė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministerija, teigė Prancūzijos mokslo komitetas.

„Labai tikėtina, jog šį rudenį arba žiemą prasidės antroji pandemijos banga“, – nurodė Prancūzijos mokslo komiteto nariai ir pridūrė, kad jeigu žmonės nesilaikys socialinio atsiribojimo taisyklių, pandemija gali sugrįžti dar šią vasarą.

Prieš šį įspėjimą Vokietijos gydytojų profesinė sąjunga paskelbė, kad Vokietijoje jau prasidėjo antroji banga ir kad šalies gyventojai rizikuoja vėjais paleisti anksčiau padarytą pažangą, nepaisydami socialinio atsiribojimo taisyklių.

Prancūzijos valdžios institucijos jau pradėjo griežtinti visuomenės higienos taisykles: tokių miestų kaip Lilis ir Nica vadovai liepė gyventojams judriose pėsčiųjų gatvėse dėvėti apsaugines veido kaukes.
Per pastarąsias tris paras Prancūzijoje užfiksuoti 3 376 nauji COVID-19 infekcijos atvejai, taip pat pradėjo daugėti intensyviosios terapijos palatose gydomų pacientų.

Šalies prezidentas Emmanuelis Macronas, šiuo metu atostogaujantis vasaros rezidencijoje Viduržemio jūroje – Bregansono forte, vėliau šiandien turėtų nuvykti į uostamiestį Tuloną ir susitikti su pagyvenusius žmones prižiūrinčiais socialiniais darbuotojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)