ISM – vartai į visą pasaulį

Šiuo metu Oksfordo universitete daktaro laipsnio siekiantis Tom Hashimoto sako, kad ISM kas trečias dėstytojas – užsienietis, nemaža dalis jų – iš geriausių universitetų, kaip Harvardas, Oksfordas, Niujorko universitetas, St. Andrews ir daugelio kitų.

„ISM universitetas – vieta, kurioje neišvykus iš namų galima susirasti draugų iš viso pasaulio, pažinti kitas kultūras, patobulinti savo anglų kalbą, mat didžioji dalis studijų vyksta anglų kalba, išlaisvinti save iš rėmų ir tapti viso pasaulio dalimi.

Aš pats studijavau JAV, Prancūzijoje, D. Britanijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Lenkijoje, o šiuo metu daktaro laipsnio siekiu D. Britanijos Oksfordo universitete. Dėsčiau JAV, D. Britanijoje, Vokietijoje ir kitur, o dabar visą savo sukauptą patirtį, visas žinias perduodu ISM studentams. Mano tikslas, kad per mane studentai pajustų Oksfordo skonį. Lygiai taip pat per kitus ISM dėstytojus jie prisiliečia prie Harvardo, Niujorko bei kitų geriausių pasaulio universitetų praktikų bei metodikų. ISM yra vartai į visą pasaulį“, – sako T. Hashimoto.

Jis priduria, kad ISM pasižymi skandinaviška patirtimi, nes universitetas įkurtas BI Norvegijos verslo mokyklos, o tarptautinės patirties galimybes išplečia ir stipri partnerystė su kitais prestižiniais užsienio universitetais. ISM turi daugiau nei 100 mainų partnerių 46 valstybėse bei dvigubo diplomo galimybę JAV ir Europos universitetuose.

ISM studentų sėkmė dėstytojų nestebina

Kelis metus iš eilės atliekami tyrimai rodo, kad ISM bakalauro absolventai uždirba daugiausiai, o tiksliau – net 20 proc. daugiau nei baigę kitus valstybinius universitetus (remiantis Vyriausybės strateginės analizės centro duomenimis).

ISM

ISM Karjeros centro atlikta apklausa rodo, kad ISM absolventai itin lengvai ir greitai įsilieja į darbo rinką – net 98 proc. absolventų dirba pagal specialybę, o jų atlyginimas 2-3 metai po studijų baigimo vidutiniškai siekia 1800 eurų į rankas.

Personalo atrankos kompanijos „CV-Online“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė patvirtina, kad darbdaviai dažnai pirmenybę teikia ISM absolventams dėl žinių ir asmeninių savybių.

„ISM absolventai yra drąsūs, pasitikintys savimi, aktyvūs, atviri ir įvairiapusiški. Čia mokosi žmonės, pasižymintys nuolatiniu ieškojimu, klausimų kėlimu, entuziazmu daryti pokyčius. Darbdaviai, kurie ieško ne tik elementarias užduotis vykdančių darbuotojų, tačiau kūrybiškų, kompleksines problemas spręsti gebančių, netradiciniu požiūriu pasižyminčių ir inovacijų nebijančių žmonių, tikrai turėtų atkreipti dėmesį į ISM”, – sako R. Karavaitienė.

T. Hashimoto nesistebi tokiais darbdavių vertinimais. Anot jo, universitetas reaguoja į darbo rinkos poreikius, nuolat atnaujina programas ir siekia būti vienu žingsniu priekyje. ISM dėstytojų tikslas – paruošti šiandien ir rytoj aktualias studijų programas, surinkti geriausius dėstytojus, suteikti vertingiausias žinias, supažindinti su naujausiomis, realiai darbo rinkoje naudojamomis praktikomis.

ISM dėstytojas pažymi, kad ISM savo kokybe studentams siekia atverti duris į pasaulį. Baigę studijas ISM studentai yra konkurencingi globaliu mastu ir yra priimami į geriausius pasaulio universitetus. Šiemet ISM absolventė gavo Harvardo verslo mokyklos diplomą, netrukus keletas ISM alumnų studijas pradės Oksforde, kur susitiks su jau anksčiau ten įstojusiais universiteto absolventais.

Požiūris į studentą kaip Oksforde

Kaip dar vieną ISM stiprybę T. Hashimoto išskiria universitete sukuriamus ryšius ir užmezgamas pažintis. Universiteto alumnai dirba tarptautinėse korporacijose, kaip „Coca-Cola“, „Google“, „Microsot“ „Amazon“, „Tesonet“, „Shopify“, „Adform“, „Booking“ ar „Moody‘s“, jie sugrįžta į savo Alma Matter ir paskaitų bei projektų metu savo patirtimi dalijasi su esamais studentais. Be to, universiteto magistro programose mokosi įvairių įmonių ir padalinių vadovai, kurie pajutę studijų kokybę, vėliau patys darbuotojų ieško tarp ISM absolventų.

T. Hashimoto sako, kad ISM yra nedidelis universitetas, todėl gali taikyti panašią praktiką kaip Oksforde, kai kiekvienam studentui skiriama daug individualaus dėmesio.

„Oksforde dėstytojai kiekvieną savaitę turi savo laiką paskirti vienam ar dviem studentams. Esame nedidelis universitetas, artima bendruomenė, todėl sugebame užtikrinti, kad kiekvienas studentas sulauks pagalbos, patarimo ir dėmesio. O tokiu būdu keliama ir studijų bei žinių perteikimo kokybė“, – sako T. Hashimoto.

Užsakymo nr.: PT_84918849