Manoma, jog renginyje dalyvaus apie 80 vaikų iš visos Lietuvos.

Susitikime taip pat dalyvaus Seimo pirmininkas A.Paulauskas bei buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, o dabar Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narys Vytautas Landsbergis.

Dvyliktosios Nepriklausomybės atkūrimo metinės Lietuvos miestuose bus paminėtos ne tik oficialiais renginiais, bet ir parodomis, koncertais ir eitynėmis.

Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje bus pakelta valstybės vėliava. Po vidurdienio Vilniaus arkikatedroje bazilikoje bus laikomos Šv.Mišios, po kurių pučiamųjų orkestrų paradas pajudės iš Arkikatedros į Nepriklausomybės aikštę, kur įvyks koncertas. Pavakare iškilmingas minėjimas ir koncertas bus surengtas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Kovo 11-osios minėjimas Kaune prasidės Šv.Mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje ir Šv.Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje. Po vėliavą pakėlimo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje bus padėtos gėlės prie Nežinomo kario kapo bei Laisvės paminklo, varpais skambins Giedrius Kuprevičius.

Gatvės šventės, parodos ir koncertai vyks kultūros ir sporto rūmuose "Girstutis", Vytauto Didžiojo universitete, Kauno kultūros centre, Menininkų namuose, Tautinės kultūros centre ir kitur.

Klaipėdoje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena bus paminėta bėgimu nuo kultūros ir poilsio parko iki lengvosios atletikos maniežo.

Vidurdienį Atgimimo aikštėje prasidės šventinė akcija "Mūsų trispalvė - tai mes". Į šventę miestiečiai kviečiami atsinešti geltonus, žalius arba raudonus balionus ir aikštėje sukurti didžiausią Lietuvoje trispalvę.

Po to vyks šventinis koncertas, vakare Žvejų kultūros rūmuose pasirodys Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas "Žuvėdra".

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktą 1990 metų kovo 11 dieną paskelbė Lietuvos Aukščiausioji Taryba - Atkuriamasis Seimas. Iki to laiko Lietuva pusę amžiaus buvo inkorporuota į ją okupavusios SSRS sudėtį.