Anksčiau pirmadienį apie 35 metų vyras viename banko „Universal“ skyriuje, esančiame verslo centre „Leonardo“, pagrasino susprogdinti neva kuprinėje įsineštą galingą bombą. Policija pradėjo derybas su šiuo asmeniu; pastatas buvo evakuotas – jame pasiliko tik banko skyriaus vadovė, atsisakiusi išeiti.

„Teroristas sučiuptas gyvas. Sprogimo nebuvo. Įvykio vietoje dirba sprogmenų ekspertai. Toliau – [įtariamojo] teismas ir ilgas įkalinimas“, – per „Facebook“ parašė A. Heraščenka. Jis pridūrė, kad buvo sulaikytas Uzbekistano pilietis, vardu Suchrobas Karimovas.

Ukrainos saugumo tarnyba taip pat pranešė, kad teroristas buvo sėkmingai sučiuptas per policijos specialiąją operaciją „Hrom“ („Griaustinis“).

Uzbekijos pilietis, pirmadienį užėmęs vieno banko skyrių Kijevo centre, tvirtino turįs savo kuprinėje galingą įtaisą, susprogsiantį, jeigu jis bus nužudytas, pareiškė Ukrainos vidaus reikalų viceministras Antonas Heraščenka.

„Teroristas teigia, kad jo kuprinėje yra didelis sprogmuo, kuris bus detonuotas, jeigu jis bus nužudytas, kadangi jam prie kojos pritvirtintas laidas, pririštas prie detonatoriaus“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Heraščenka.

Jis taip pat paskelbė teroristo nuotrauką, kurioje matyti, kaip šis sėdi ant kėdės biure, padėjęs kovą ant kitos kėdės, kur paliko savo kuprinę. Šalia už stalo sėdėjo banko darbuotoja, anksčiau atsisakiusi palikti patalpas.

„Remiantis preliminaria informacija, jis jos nelaikė ir buvo pasirengęs pats pasilikti ten su savo numanoma bomba“, – sakė viceministras.

A. Heraščenka televizijos kanalui „112 Ukraina“ sakė, kad policija derėsis su nusikaltėliu, siekdama išvengti aukų, tačiau neatmetė galimybės, kad pablogėjus padėčiai įtariamasis gali būti nukautas.

„Su nusikaltėliu vedamos derybos; mes reikalaujame, kad jis pasiduotų. Jis reikalauja, kad pas jį įleistų žiniasklaidos priemones, jog jis galėtų duoti kažkokius interviu“, – televizijai „Ukraina 24“ sakė A. Herašcenka.

Valdininkas paragino Kijevo gyventojus vengti Bohdano Hmelnickio ir Volodymyro gatvių sankryžos, šalia kurios įsikūręs banko filialas.

Atsakydamas į klausimą, kokiu būdu vedamos derybos, A. Heraščenka pažymėjo: „Ten yra policijos pareigūnas.“

Remiantis ankstesniais pranešimais, apytiksliai vidurdienį į verslo centre „Leonardo“ įsikūrusį „Universal Bank“ skyrių užėjo nežinomas jaunesnis nei 35 metų vyras. Jis pareiškė turįs savo kuprinėje bombą ir paprašė iškviesti policiją.

A. Heraščenka taip pat papasakojo, kad pastate buvo įkaitų, ir kas žinoma apie užgrobėjo tapatybę.

„Pirminiais duomenimis, jis paleido banko darbuotojus, ten liko tik skyriaus vadovė. Tik jis jos nepaliko, jis ketino vienas pasilikti su bomba, tik šią informaciją dar reikia patvirtinti. Pirminiais duomenimis, tai 32 m. amžiaus žmogus. Tikriname informaciją dar kartą, kad nebūtų klaidų. Jis savo pavardės nesakė, bet, atrodo, mes žinome, kas jis toks“, – sakė jis.

Kaip pranešė „Unian“, 12 val. į policiją paskambino banko „Universal bank“, esančio verslo centre „Leonardo“, priešais Operos teatrą Kijeve, darbuotoja ir pranešė, kad į banką atėjo žmogus su kuprine, kuris pareiškė turintis bombą ir ketinantis ją susprogdinti.

A. Heraščenka taip pat pažymėjo, kad vietoje liko tik banko filialo vadovė, likę darbuotojai paliko pastatą.

Valdininkas paragino Kijevo gyventojus vengti Bohdano Hmelnickio ir Volodymyro gatvių sankryžos, šalia kurios įsikūręs banko filialas.

Šiuo metu šalia verslo centro blokuojamas automobilių eismas.