Geriausiai iš Lietuvos atstovų varžybose pasirodė atrankai į Tokijo olimpines žaidynes besirengiantis Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatas vilnietis Ronaldas Račinskas.

Jis nugalėjo visus varžovus apvalioje aikštelėje (Skeet). Kvalifikacinėse varžybose lietuvio parodytas rezultatas – 114 pataikytų lėkštelių iš 125 galimų – atitinka minimalų olimpinį kvalifikacinį normatyvą ir užtikrino jam ketvirtą vietą varžybų finale, kuriame varžėsi šeši geriausiai kvalifikacijoje pasirodę sportininkai.

Finale nuo pirmųjų šūvių pirmavęs R. Račinskas pataikė į 57 lėkštutes iš 60 ir užtikrintai laimėjo varžybų auksą.

Finale parodytas rezultatas tik tašku mažesnis už jam pačiam priklausantį Lietuvos rekordą.

Nuo nugalėtojo finale trimis taškais atsiliko ir antrą vietą užėmė Estijos atstovas Tonu Tammistas (115 kvalifikacijoje ir 54 finale).

Bronza atiteko kvalifikacinių varžybų nugalėtojui iš Latvijos Dainiui Upelniekiui (120 kvalifikacijoje ir 44 finale).

Primename, kad pirmąjį Baltijos šalių čempionato etapą, gegužės mėnesį vykusį Vilniuje, taip pat laimėjo R. Račinskas.

Antrajame etape, birželio mėnesį vykusiame Taline, triumfavo suomis E. Kallioinenas.

Tranšėjinėje aikštelėje (Trap) nugalėjo Suomijos atstovas Laakso Jukka (110 kvalifikacinėse varžybose ir 40 finale). Sidabrą pelnė Latvijos atstovas Atis Veveris (102 kvalifikacijoje ir 38 finale).

Kvalifikacinių varžybų lyderis ir dviejų pirmųjų Baltijos šalių čempionato etapų Vilniuje ir Taline nugalėtojas estas Andresas Kullis šį kartą tenkinosi bronza (115 kvalifikacijoje ir 27 finale).

Geriausiai iš Lietuvos atstovų šioje disciplinoje pasirodęs vilnietis Aleksėjus Zareckis užėmė šeštą vietą (95 kvalifikacijoje ir 15 finale).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)