Vėlų šeštadienio vakarą, prieš pat 23-čią valandą, kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė automobilis „Mercedes Benz S320“, lenkdamas dešine puse automobilį „Toyota Auris“, atsitrenkė į šio galinę dalį. Pirminiais policijos tyrimo duomenimis, po smūgio „Toyota“ atsidūrė priešpriešinėje eismo juostoje, kurioje tuo metu važiavo vilkikas. Išvengti susidūrimo jau nebuvo įmanoma. Sunkiasvoris automobilis sumaitojo nedidukę „Toyotą“.

Tačiau įtariamojo paieškose užvirė tikras detektyvas – iškart po avarijos iš „Mercedes“ automobilio išlipo, pirminiais duomenimis, penki vyrai. Trys jų spruko, du pasiliko įvykio vietoje. Apklausiami vyrai nebuvo linkę atvirauti, kuris, ar vienas pabėgėlių, ar vienas likusiųjų vairavo.

Policijos pareigūnai abu vyrus uždarė į areštinę. Šiems „Mercedes Benz“ automobiliu važiavusiems vyrams teko tikrintis blaivumą. Paaiškėjo, kad abu jie girti. Vienam vyrų, gimusiam 1990 m., nustatytas 1,78 prom. girtumas, kitam sulaikytųjų, kuris gimęs 1993 m. – 2,76 prom. girtumas.

Kas kaltas dėl tragedijos vyrai pasakoti, bent kol kas, nėra linkę.

Po avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal kurį avarijos kaltininkui gresia iki dešimtiems metų laisvės atėmimo bausmė. Be to, teisinėje praktikoje jau yra buvę atvejų, kai girtas vairuotojas po avarijos prieš teismą stojo ne kaip avarijos kaltininkas, kaip žmogžudys. Tuomet galima griežčiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

„Delfi“ primena, kad dėl tragiško eismo įvykio visą naktį buvo uždaryta kelio atkarpa. Žuvo „Toyotą“ vairavusi 1970 m. gimusi moteris ir kartu važiavusi keleivė (Policijos departamentas praneša, kad keleivės duomenys tikslinami. Po avarijos buvo manoma, kad žuvo vyras, tačiau tyrimo metu paaiškėjo, kad važiavo dvi moterys).

Per avariją sužalotas automobilio „Scania“ (1970 m. g.) vairuotojas, kuris dėl abiejų kojų sumušimų, gydomas ambulatoriškai.

Papildyta 12.43 val.: Trys galimai iš avarijos sprukę vyrai ryte atvyko į Plungės policijos komisariatą.