Seniausio šalies futbolo turnyro finale „Arsenal“ šeštadienio vakarą 2:1 palaužė Londono „Chelsea“ komandą.

Londono „Wembley“ stadione vykusiame mače į priekį pirmieji jau 5-ąją minutę išsiveržė „Chelsea“ – vartininką Emiliano Martinezą nuginklavo Christianas Pulisicas.


28-ąją minutę rezultatą išlygino 11 metrų baudinį realizavęs Pierre‘as-Emerickas Aubameyangas, o netrukus „mėlynųjų“ padėtis pradėjo komplikuotis dar labiau.

35-ąją minutę dėl traumos savo pasirodymą mače baigė Cesaras Azpilicueta, o 49-ąją minutę aikštėje neliko ir įvarčio autoriaus Ch. Pulisico. Amerikietis stipriai susižeidė koją ir rungtynių tęsti negalėjo.

Dar vieno smūgio „Chelsea“ sulaukė sužaidus 67 minutes – „Arsenal“ klubą į priekį išvedė po Nicolaso Pepe perdavimo antrąjį įvartį pelnęs P.E. Aubameyangas.

Kai atrodė, kad blogiau būti jau negali, 73-ąją minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas „Chelsea“ saugas Mateo Kovačičius, o dešimtyje likę Franko Lampardo auklėtiniai buvo priversti susitaikyti su pralaimėjimu.


„Arsenal“ FA taurę laimėjo 14-ą kartą istorijoje, o tai yra šio turnyro rekordas. Paskutinį kartą „kanonieriai“ šį titulą buvo iškovoję 2017 metais.

Skaudžiai pralaimėjęs ir du svarbius žaidėjus praradęs „Chelsea“ klubas po savaitės žais UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Miuncheno „Bayern“. Bavarai pirmąjį mačą laimėjo 3:0.


Londono Arsenal triumfas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)