Užsienio reikalų ministras Anwaras Gargashas Turkiją paragino „liautis kišusis į arabų reikalus“. Turkija negali ir toliau elgtis kaip „Osmanų portas ir vartoti kolonijinių laikų kalbą“, teigė atstovas, omenyje turėdamas arabų pasaulį šimtmečius valdžiusią Osmanų imperijos vyriausybę.

„Osmanų portas ir kolonijinės iliuzijos priklauso istorijos archyvams... o tarpvalstybiniai santykiai nėra sprendžiami grasinimais“, – teigė A. Gargashas.

Turkija remia Jungtinių Tautų (JT) pripažįstamą Vakarų Libijoje įsikūrusią nacionalinio susitarimo vyriausybę, o rytuose veikiančias Khalifos Haftaro pajėgas remia JAE, taip pat Saudo Arabija, Egiptas ir Rusija.

„Abu Dabis daro tai, ką daro Libijoje, ir daro tai, ką daro Sirijoje. Visa tai yra registruojama. Tinkamoje vietoje ir tinkamu metu už viską bus atsiskaityta“, – interviu televizijai „Al-Jazeera“ sakė Turkijos gynybos ministras Hulusis Akaras.

„Būtina paklausti Abu Dabio, iš kur atsiranda šis priešiškumas, šie ketinimai, šis pavydas“, – jis penktadienį buvo cituojamas Turkijos gynybos ministerijos internetinėje svetainėje.

Libiją smurtas drasko nuo 2011 metų, kai nuo valdžios buvo nuverstas ilgametis diktatorius Muamaras Gadafis – šalyje vyksta NATO remiamas sukilimas, į kurį įsitraukė užsienio pajėgos.