Finansų sostine vadinamas miestas-valstybė laikytas tvarkymosi su koronavirusu pavyzdžiu, vietiniams ligos perdavimams pasibaigus ankstyvą vasarą.

Tačiau liepą liga sugrįžo, kai kuriuos atvejus įvežus dešimtims tūkstančių žmonių, kuriems nebebuvo taikomas privalomas karantinas po atvykimo.

Ligoninė atidaryta praėjus dienai po to, kai miesto vadovė Carrie Lam paskelbė apie metams atidedamus parlamento rinkimus, teigdama, kad toks sprendimas priimtas, siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą, ir neturi „nieko bendra su politika“.

Į naują laikiną ligoninę, įrengtą netoliese oro uosto esančiame parodų centre „AsiaWorld-Expo“, bus priimami nuo 18 iki 60 metų amžiaus COVID-19 pacientai.

„Mūsų tikslas yra nustatyti pacientų būklę ir suteikti jiems tinkamą gydymą bei tinkamas hospitalizacijos sąlygas“, – žiniasklaidai sakė gydytojas Larry‘is Lee, pridurdamas, kad pirmąją ligoninės atsidarymo dieną ketinama priimti nuo 20 iki 30 pacientų.

Gydytojas teigė, kad atvykstantiems pacientams bus atliekamas rentgenas ir bus daromi kraujo, seilių ir širdies tyrimai. Jei pacientų būklė nebus stabili, jie bus išsiųsti į kitas ligonines, o stabilios būklės pacientams bus suteikiamas gydymas ir laikinoje medicinos įstaigoje jie bus stebimi.

Kasdienis naujų atvejų prieaugis šalyje pastarąsias dešimt dienų viršija 100 – penktadienį bendras atvejų skaičius išaugo iki 3 272, o aukų skaičius liepą nuo septynių padidėjo iki 29.

Kinija pasiūlė į miestą nusiųsti žemyninės dalies testavimo darbuotojų, kad šie galėtų vykdyti „didelio masto nukleorūgščių testavimą“.

Šeštadienį paskelbtame pranešime Kinijos nacionalinė sveikatos komisija (NHC) teigė, kad subūrė 60 klinikinių laboratorijos darbuotojų komandą, kuri į miestą atvyks sekmadienį.