76-erių Alaną ir 44-erių Carrie daug kas palaiko visai ne sutuoktiniais, o tėvu ir dukra, bet jiedu žino, kad yra giminingos sielos ir šitai buvo aišku nuo pat pradžių.

Romantiški jausmai tarp jų įsiplieskė prieš 22 metus, kai Alanui buvo 55-eri, o Carrie – vos 23-eji. Abu tada dirbo pas vieną iš Alano klientų, rašo „The Sun“.

Moteris prisipažįsta žinojusi, kad Alanas už ją vyresnis, tačiau bendraujant telefonu tarp jų užsimezgė išties šiltas ryšys, todėl noras susitikti asmeniškai tolydžio augo.

Sykį Alanas pakvietė Carrie papietauti. Jie šnekučiavosi ištisas valandas ir sutarė kuo įvairiausiais klausimais – nuo pat pirmos akimirkos pasijuto vienas kitam artimi ir nuo tada nesiskiria.
„Nuo 1998-ųjų esame pora, o nuo 2003-iųjų – sutuoktiniai. Anksčiau man buvo tekę susitikinėti su 15 metų vyresniu vyru. Alanas taip pat yra bičiuliavęsis su jaunesnėmis moterimis, bet nė viena iš jų nebuvo tiek už jį jaunesnė kiek aš. Mes turime ypač daug sutampančių bruožų, todėl idealiai tinkame vienas kitam“, – aiškina Carrie.

Alanas turi dvi suaugusias dukteris iš ankstesnės santuokos. Abi jos vyresnės už Carrie, bet vyras, kaip pats tvirtina, nė neketino slėpti nuo dukterų, kad jaunos savo mylimosios atžvilgiu puoselėja itin rimtus ketinimus.

Carrie padėtis, aišku, buvo kitokia, mat Alanas yra penkeriais metais vyresnis už jo motiną. Vargu ar galima stebėtis, kad jai dukters romanas nuo pat pradžių kėlė nerimą.

„Kai papasakojau apie Alaną ir pasakiau, kad jis penkeriais metais už ją vyresnis, motina ypač nuliūdo. Ji baiminosi, kad Alanas manimi naudojasi. Įtariau, kad motina gali sureaguoti nepalankiai, todėl apie tai, kas vyksta tarp manęs ir Alano, pasakiau ne iš karto. Delsiau. Kurį laiką tylėjau ir tada, kai Alanas pasipiršo ir mudu nutarėme tuoktis“, – sako Carrie.

„Kiti giminaičiai ir draugai Alaną priėmė kuo šilčiausiai, ypač kai su juo susipažino ir įsitikino, kaip nuoširdžiai jis manimi rūpinasi“, – pasakoja Carrie.

Vis dėlto pašalinius žmones Alano ir Carrie, kaip poros, vaizdas gerokai glumina, kadangi jie atrodo kaip tėvas ir duktė.

„Kai keliavome po Europą, du senyvo amžiaus vyriškiai, sėdėję priešais mus autobuse, atsigręžė ir paklausė, ar esu Alano duktė, ar meilužė. Kai Alanas pasakė, kad aš – jo žmona, jie nesugebėjo nuslėpti nuostabos, – prisimena Carrie. – Kitą kartą, kai plaukėme kruiziniu laivu, dvi vienišos damos pasiteiravo Alano, ar jis su dukterimi nenorėtų kartu papietauti. Kai Alanas pasakė, kad esu jo žmona, todėl turi pasiteirauti mano nuomonės, damos tepratarė, kad apie pasiūlymą galima pamiršti, ir nuėjo sau.“

„Prie žmonių mes labai retai apsikabiname, bučiuojamės ir laikomės susikibę rankomis. Negatyvi reakcija, šiaip ar taip, nėra maloni“, – pamini Carrie.

Carrie vaikų neturi, bet Alanas jau turi du anūkus. Sutuoktiniai tvirtina, kad didelis amžiaus skirtumas teikia neabejotinų pranašumų.

„Mes labai vienas kitą mylime ir noriai drauge sprendžiame visas problemas. Vyresnio sutuoktinio branda teikia santuokai stabilumo, o jaunesniam partneriui – užtikrintumo. Jaunesnysis, savo ruožtu, yra energijos, entuziazmo šaltinis. Abu turi ko pasimokyti vienas iš kito“, – sako Carrie.

„Negerai, matyt, yra tai, kad aš dažnai su nerimu galvoju apie tai, kaip teks gyventi be Alano. Baiminuosi likti viena, juolab kad neturiu vaikų“, – prisipažįsta Carrie.

Neseniai pora ėmė rengti transliacijas, skirtas panašiems į save – kartu gyvenantiems skirtingo amžiaus žmonėms, ir mano, kad jų reportažai gali būti ne tik įdomūs, bet ir naudingi.

Kalbėdama apie tinklalaidę Carrie pasakė: „Ruošti tinklalaidę paskatino noras padėti panašioms poroms įveikti iššūkius, su kuriais tenka susidurti. Norime, kad žmonės, dažnai pasijuntantys it atstumtieji ir ignoruojami, žinotų turį, kas juos palaiko ir supranta. Na, o patys viliamės, kad romantiški jausmai niekada neišblės, todėl galėsime į valias mėgautis gyvenimu“, – sako Carrie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)