46-erių sėkmingai verslininkei į darbą skubėti nereikia, tačiau namie su knyga ji taip pat neužsibūna – po du – tris mėnesius per metus Erika jau daugybę metų praleidžia Japonijoje, kur mezga verslo ryšius ir bando įminti Japonių grožio paslaptis, bei šios tautos žmonių ilgaamžiškumo receptą.

„Kai aš kalbėjau su vienu profesoriumi ir klausiau – pasakykite japonių moterų grožio paslaptį, man atsakė paprastai. Tai yra instinktas, kurį iš kartos į kartą moteris paveldi. Ir tai netgi pas jas užkoduota DNR. Kaip moteris turėtų save pateikti, kad ji ištekėtų, nes jeigu neišteka, ji yra apskritai pasmerkta. Japonė yra pasmerkta, jeigu ji nesusiranda vyro,“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Erika.

Europos, Japonijos ir Rusijos bendradarbiavimo prevencinės medicinos srityje ekspertė sako, kad tinkamas įvaizdis gali jūsų karjerą pakelti į aukštumas. Erika vis aktyviau bendradarbiauja su Japonijos bei Rusijos kovos su senėjimu asociacijomis. Lietuvė neabejoja – jei norime ilgai išlikti jaunais, labai svarbu tiek emocinis, tiek ir fizinis pasirengimas.

Erika pati patikina besilaikanti psichoemocinės dietos. „Japonijoje itin aiškiai supratau, kad tik gerai besijaučianti moteris yra graži“, – sako Erika.

„Vyras gyvena prote, moteris gyvena jausmuose. Ir jeigu moteris gyvena prote, tai vyras su ta moterimi pagarbiai bendrauja, bet kaip su draugu. O japonės kaip gyvena – tai instrumentas, tai šokis, tai judesys, tai žalios arbatos ceremonija. Japonė vyrą stengiasi perjungti į jausmus, o pas vyrą tai nėra labai išvystyta. Jis tada atsipalaiduoja, pasineria į tą moters jūrą. Mes turime ženkliai daugiau paveldėtų ir įgimtų savybių negu vyrai. Tai yra mūsų pranašumas, tai yra mūsų stiprybė ir tas moterų japonių siekimas puoselėti vidinį grožį labai atsispindi per išorę. Japonai sako, jog graži moteris yra ta, kurios smegenys vibruoja meile, ramybe, harmonija. Bet kiekviena sutinka, kad tai yra darbas su savimi. Ar mes norime dirbti su savimi? Tai nuėjau į grožio saloną, nusipiešiau lūpas, nusipiešiau antakius ir aš esu graži. Ne, mieloji, čia nėra dar grožis, nes gražios dabar visos. Man vienas bičiulis yra pasakęs: Žinai, dabar tokios technologijos, jeigu trisdešimties metų moteris nėra graži, tai gal ji ne visai protinga“, – sako E. Stankevičiutė.

Erika yra grožio verslo paveldėtoja. „Beža Familia“ grožio ir mados namus prieš dvidešimt metų įkūrė jos tėtis, kompanijos „Alita“ akcininkas. Iš pradžių čia dirbo visos Stankevičių moterys – mama, vyresnė sesuo Živilė, ir Erika. Tačiau Alytuje gyvenanti mama jau troško tiesiog puoselėti savo sodybą, sesuo įkūrė kitą verslą, tad Erikai šeimos versle tenka dirbti vienai.

Erika neabejoja, mes, lietuvės, galime pasimokyti daugybės dalykų iš japonių. „Visų pirma, moteris negali konkuruoti su vyru, nes tai ne jos natūroje“, – sako Erika.

Ir kodėl geišos taip traukia japonus, kad šie už valandą su jomis moka po 500 eurų?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)