Artūras Paulauskas:
"Prezidentą rinks tauta rinkimų dieną, o ne Seimo nariai šioje salėje. Čia mūsų laukia kiti valstybės likimui lemiamos reikšmės turintys klausimai"

"Prezidentą rinks tauta rinkimų dieną, o ne Seimo nariai šioje salėje. Čia mūsų laukia kiti valstybės likimui lemiamos reikšmės turintys klausimai", pažymėjo Seimo vadovas sekmadienį pirmajame pavasario sesijos posėdyje.

A. Paulauskas sakė, kad parlamentas turės priimti daug įstatymų, tiesiogiai susijusių su euroatlantinės integracijos procesais. Seimo vadovo teigimu, šioje sesijoje laukia antrieji balsavimai dėl Konstitucijos 47 ir 119 straipsnio pakeitimo, reikės priimti žemės pardavimo saugiklius įtvirtinančius įstatymus, apsispręsti dėl Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimų, žemės ūkio ir kaimo plėtros, korupcijos prevencijos, finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įstatymų projektų.

Kalbėdamas apie integraciją į Europos Sąjungą, A.Paulauskas ragino neužmiršti, kad mes turime galimybę kartu su kitomis Europos šalimis spręsti, kokia ateityje bus Europos Sąjunga, kai į ją įsijungs Lietuva ir kitos narystės siekiančios šalys. Seimo Pirmininkas pakvietė parlamentarus aktyviai teikti pasiūlymus Lietuvos delegacijai darbui Konvente, o ne tik formaliai išklausyti jos ataskaitų.

A.Paulauskas apgailestavo, kad ir Europos Sąjunga, ir NATO mūsų politiniame gyvenime dažnai vartojami visai ne tam pagrindiniam tikslui siekti.

"Kaip reklaminiai plakatai jos lipdomos beveik prie kiekvieno diskutuojamo klausimo. NATO ir Europos Sąjunga negali tapti skydu siauroms partinėms pozicijoms ginti arba ginklu kitos partijos pozicijoms pulti", sakė jis, ragindamas nespekuliuoti šiomis tarptautinėmis organizacijomis.

Artūras Paulauskas:
"Kartais į galvą ateina mintis siūlyti po NATO Parlamentinės asamblėjos likusią modernią balsavimo aparatūrą įrengti ne Seimo posėdžių salėje, bet Seimo restorane"

Seimo Pirmininkas A.Paulauskas pirmajame prasidėjusios sesijos posėdyje taip pat kalbėjo apie parlamentinę drausmę, apie nepatenkinamą posėdžių lankomumą.

"Kartais į galvą ateina mintis siūlyti po NATO Parlamentinės asamblėjos likusią modernią balsavimo aparatūrą įrengti ne Seimo posėdžių salėje, bet Seimo restorane, kur įstatymų svarstymo metu laiką pamėgo leisti nemažai mūsų kolegų. Matyt, tuomet galėtume išvengti atvejų, kai 19 iš 141 parlamento narių priima įstatymus, kuriuos vėliau vėl reikia taisyti", pažymėjo A.Paulauskas, linkėdamas susitelkti bendram darniam ir konstruktyviam darbui.