Nuo Klaipėdos iki Šalčininkų, nuo Biržų iki Druskininkų, visur sunkiai įmanoma prisiskambinti į poliklinikas ir patekti į ligonines. Laukti mediko konsultacijos ne Covid – 19 sergantiems žmonėms tenka ištisas savaites, o ir sulaukus konsultacijos neretai vis dar vyksta tik nuotoliniu būdu. Net ir kardiologo. Didžioji dalis planinių patikrinimų ir operacijų vis dar atšauktos ir nežinia kada bus visiškai atnaujintos. Dėl to Lietuvos žmonės priversti kentėti skausmus, gyventi baimėje ir nežinioje ne dėl Covid- 19, o dėl neveikiančios sveikatos apsaugos sistemos. Lietuvoje būtent dėl to kasdien miršta vis daugiau žmonių. Žmonės iš visos Lietuvos kasdien man skambina, verkia, prašo pagalbos, nes kenčia skausmus ir jų nepriima gydytojai. Kas čia per tvarka, jeigu pas medikus žmogus patenka tik tada, kai aš, kaip Seimo narys, parašau griežtą raštą ligoninės ar poliklinikos vadovui? Taip neturi būti. ” – konstatuoja Centro partijos – Tautininkų pirmininkas N.Puteikis.

Naglis Puteikis

“Lietuvoje kasdien vis daugiau žmonių miršta taip ir nesulaukę tinkamos ir savalaikės medicinos pagalbos. Ir tai ne Covid – 19 aukos. Tai po totalaus karantino neatsigaunančios sveikatos apsaugos sistemos aukos. Deja, apie šias aukas kasdien nepraneša A.Verygos ministerija ir žiniasklaida. Sveikatos apsaugos ministrui A.Verygai būtų metas pripažinti faktą, kad sveikatos apsaugos sistema pati sunkiai serga ir, kad nuo paūmėjusių lėtinių ligų negaudami savalaikės, skubios ir tinkamos pagalbos Lietuvoje kasdien miršta gerokai daugiau žmonių nei nuo Covid – 19 sukeltų komplikacijų” – kalbėjo Centro partijos – Tautininkų pirmininko pavaduotojas K.Krivickas.

Kristupas Krivickas

“Nesusitvarkydama su chaosu sveikatos apsaugos sistemoje ir vis didėjančiu jos aukų skaičiumi valdžia Lietuvoje paskelbė apie antrąją koronos bangą ir nusprendė, kad nuo šio šeštadienio kaukės vėl visiems privalomos. Prekybos centruose, vaistinėse, poliklinikose, ligoninėse, viešajame transporte jas privalės dėvėti visi. Priešingu atveju grės milžiniškos baudos nuo 500 iki 1500 eurų. Beje, tai visiškai neadekvačios baudos. Jos gerokai per didelės. Eiliniam žmogui pamiršusiam užsidėti kaukę bauda gali smogti skaudžiau nei virusas. Nuo šio šeštadienio žmonės vėl masiškai turės pirkti apsaugos priemones. Tam turės išleisti dešimtis eurų. Pensininkams ir mažiau pasiturintiems tai nemaži pinigai. Apsaugos kaukių paklausa jau išaugo kelis kartus, taip pat auga ir kainos. Prekybininkai greitai pajuto galimybę pasipelnyti. Kaukių ir dezinfekcinio skysčio kaina vėl auga kaip ant mielių. Skystis kainavęs 4 eurus už litrą jau vėl kainuoja po 7 eurus už litrą ir daugiau. Tas pats su kaukėmis. Tam, kad galėtų eiti į parduotuvę, važiuoti autobusu, eiti į polikliniką ar vaistinę senjorai, nepasiturintys, vaikus auginančios jaunos šeimos ir visi žmonės privalės ir vėl iš savo kišenės ištraukti mažiausiai keliolika eurų per mėnesį. Daugumai žmonių tai didelė suma” – sakė Centro partijos – Tautininkų kandidatas Seimo rinkimuose, prof. P.Gylys..

Povilas Gylys

“Tai neteisinga. Kova su virusu neturėtų būti perkeliama ant eilinių žmonių pečių. Ši kova yra viešas visos valstybės ir valdžios reikalas. Todėl ir tomis kovos priemonėmis žmones turėtų aprūpinti valdžia. Centro partijos – Tautininkų vardu viešai reikalauju Seimo ir vyriausybės skubiai priimti sprendimą, kad kaukės nedelsiant būtų pradėtos dalinti visiems nemokamai visose poliklinikose, ligoninėse, vaistinėse ir prekybos centruose” – pareiškė Centro partijos – Tautininkų vadovas N.Puteikis.

“Tokia visuotinė apsaugos kaukių dalinimo akcija valstybei kainuos keliasdešimt milijonų, tačiau padės išvengti galimos antrosios bangos smūgio, apsaugos Lietuvos žmones ir ekonomiką nuo uždarymo, leis išvengti milijardinių nuostolių ir apsaugos šalį nuo būtinybės vėl stabdyti gyvenimą ir poreikio vėl skolintis milijardus verslams gelbėti. Tai bus sąžininga ir mažiau pasiturinčių ar per pirmąją bangą pajamas praradusių žmonių atžvilgiu. Jiems tos privalomos kaukės yra ne tik šiaip vargas, bet ir nemaža finansinė našta. Maža to, siūlome apsaugos priemones šiai akcijai pirmiausiai pirkti iš Lietuvos gamintojų, taip paremiant Lietuvos ekonomiką, o ne Kinijos. Tai būtų geriausia valdžios investicija į žmonių sveikatą, saugumą ir ekonomikos gyvybingumą Lietuvos istorijoje” – kalbėjo K.Krivickas

“Taip, reikia pripažinti, kad Covid 19 atvejų kaimyninėse šalyse vėl daugėja. Panašu, kad, taip vadinama, antroji pandemijos banga neišvengiama. Tačiau panašu ir į tai, kad dabartinei valdžiai labai paranku pačiai kelti tą “antrąją bangą”. Kelia bangą, kelia ir savo reitingus. Tačiau svarbiausia mūsų užduotis šiandien yra ne kelti bangas ir reitingus, o apsaugoti Lietuvą ir jos žmones nuo galimo viruso sugrįžimo ir jo pasekmių. Kita vertus, dar vieno totalaus karantino ir persistengimo visiškai sukaustant ekonomiką, sveikatos apsaugą ir žmonių gyvenimą mūsų valstybė neišgyvens. Matome, kad kaimyninės šalys, kurios netaikė tokių griežtų apribojimų atsilaikė dar geriau nei Lietuva. Lietuvoje valdžia kone visiškai sustabdė ekonomiką, žmonės neteko darbo, pragyvenimo šaltinio, pajamų, o sveikatos apsaugos sistema paralyžiuota ir neatsigauna iki šiol. Negalime leisti, kad valdžia nepagrįstai gąsdintų žmones, vėl uždarytų visos šalies gyvenimą, o už tai skaudžiai mokėti turės visi piliečiai. Iš bendro mirtingumo statistikos Europoje matome, kad viruso pavojingumas yra stipriai perdėtas” – sakė Centro partijos – Tautininkų kandidatas Seimo rinkimuose medikas G.Songaila.

Gintaras Songaila

“Visi matome, kas šiuo metu vyksta su biudžeto pinigais sveikatos pasaugos sistemoje, ministras Veryga ketvirtadienį buvo apklaustas kaip liudytojas medicininių priemonių pirkimo byloje, apklaustas ir Vyriausybės kancleris ir ministro pirmininko patarėjas. Šie valstybės kovai su Covid- 19 skirtus milijonus valdantys vyrai buvo apklausti po to, kai STT sulaikė tarpininką, kuris gavo 300 000 eurų vien už tai, kad valdžia iš jo proteguojamos kompanijos nupirko Covid – 19 testų už 6 milijonus eurų. STT įtaria, kad tai elementarus “otkatas”, paprasčiau sakant – kyšis, už tai, kad padėjo kompanijai gauti valdišką milijoninį užsakymą, gavo šimtatūkstantinį kyšį. Negeri dalykai vyksta A.Verygos valdose. Tuos pinigus, kuriuos dabar “otkatų” ir kyšių pavidalu gauna įvairaus plauko tarpininkai būtų galima panaudoti įsigyjant apsaugos priemones iš Lietuvos gamintojų, o ne iš Kinijos. Paremtume Lietuvos ekonomiką, nereikėtų permokėti užsieniečiams ir tarpininkai neturėtų kur įsiterpti su savo “otkatais. Valdžia tinkamai išleistų pinigus, o piliečiai biudžeto lėšomis būtų skaidriai ir greitai aprūpinti apsaugos priemonėmis” – sakė Tautininkų vadovas S.Gorodeckis.

Sakalas Gorodeckis

Telkianti į jungtinį sąrašą patriotiškai nusiteikusias politines jėgas, žinomus visuomenininkus, mokslininkus, universitetų profesorius, mokslų daktarus, žurnalistus, bendruomenių atstovus Centro partija – Tautininkai artėjančiuose Seimo rinkimuose yra vienintelė stipri alternatyva dabartinėms valdžios ir sisteminėms partijoms.

“Kasdien sulaukiame vis didėjančio žmonių palaikymo. Rinkėjų palaikymas yra tvirčiausias pagrindas Seimo rinkimuose laimėti pakankamai daug vietų, kad suformuotume savarankišką centristinę – tautinę frakciją, kuri diktuotų vertybinę darbotvarkę visoms sisteminėms partijoms. Ateina laikas, kai valdžia po rinkimų bus priversta skaitytis su žmonėmis. Palaikomi Lietuvos žmonių – mes priversime valdžią ir po rinkimų tarnauti piliečiams, o ne oligarchų koncernams.” – kalbėjo Centro partijos – Tautininkų lyderis N.Puteikis

Politinė reklama bus apmokėta is Centro partijos "Gerovės Lietuva" rinkimų sąskaitos, užs. nr. 20-072-DJ

Užsakymo nr.: PT_84891391