Rungtynių didvyriu tapo LeBronas Jamesas, likus žaisti 12 sek. pelnęs pergalingus 2 taškus. Prieš tai „Clippers“ rezultatyviausias žaidėjas Paulas George'as tritaškiu buvo išlyginęs rezultatą (101:101), likus žaisti 28 sek. iki rungtynių pabaigos.

Pastarasis dar galėjo išplėšti pergalę metimu paskutinę sekundę, tačiau tritaškis tikslo nepasiekė.

L. Jamesas iš viso pelnė 16 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Vis dėlto rezultatyviausias „Lakers“ ekipoje buvo Anthony Davisas su 34 taškais.

Pirmoje dvikovos dalyje iniciatyvą savo rankose laikė „Lakers“, tačiau po didžiosios pertraukos „Clippers“ surengė spurtą 26:5 ir išsiveržė į priekį 11 taškų. Atsakymo ilgai laukti neteko – „Lakers“ atsakė sėkminga atkarpa 36:14.

„Lakers“ 50 pergalių ribą reguliariajame sezone perkopia jau 33-ą kartą klubo istorijoje.

Rungtynės vyksta be žiūrovų, tačiau fanų vietose laikydamiesi atstumo gali sėdėti NBA žaidėjai. Los Andželo derbį pažiūrėti buvo atėję tokios žvaigždės kaip Damianas Lillardas ir C.J. McCollumas iš Portlando „Trail Blazers“, DeMaras DeRozanas iš San Antonijaus „Spurs“ ir Kyle'as Lowry iš Toronto „Raptors“.

Kitas rungtynes šeštadienį „Clippers“ žais su Naujojo Orleano „Pelicans“, o „Lakers“ susitiks su Toronto „Raptors“.

Los Andželo „Lakers“ – Los Andželo „Clippers“ 103:101 (35:23, 19:29, 22:25, 27:24)

Lakers“: Anthony Davisas 34, LeBronas Jamesas 16 (11 atk.k, 7 rez.p.), Kyle'as Kuzma 16, Dionas Waitersas 11.

Clippers“: Paulas George'as 30, Kawhi Leonardas 28, Patrickas Beverley 12, Reggie Jacksonas 10.

Pirmose rungtynėse ketvirtadienį Jutos „Jazz“ 106:104 įveikė Naujojo Orleano „Pelicans“ krepšininkus. Turbūt simboliška, kad pergalę likus žaisti 6,9 sek. lėmė Rudy Goberto baudų metimai – prancūzas buvo pirmasis NBA žaidėjas užsikrėtęs COVID-19.

„Pelicans“ pirmavo didžiąją rungtynių dalį, skirtumas buvo pasiekęs net 16 taškų, tačiau prastas ketvirtas kėlinys leido varžovams ne tik sugrąžinti intrigą, bet ir laimėti. Brandonas Ingramas su finaline sirena dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau jo tritaškis metimas buvo netaiklus.

„Jis šįvakar atliko daug gerų metimų, tačiau gaila, kad auksinę galimybę paleidome vėjais“, – apgailestavo „Pelicans“ strategas Alvinas Gentry.

Naujojo Orleano žvaigždė Zionas Williamsonas, praleidęs dvi savaites pasirengimo dėl sveikatos problemų, buvo pasiruošęs žaisti, tačiau jo žaidimo laikas buvo ribojamas. Per 15 min. jis pelnė 13 taškų.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė Jordanas Clarksonas, inicijavęs spurtą antroje rungtynių dalyje, o Donovanas Mitchellas ir Mike'as Conley surinko po 20.

„Kaip Jordanas turi erdvės aikštėje, jį sulaikyti yra labai sudėtinga. Tai matėme antroje dvikovos dalyje“, – sakė „Jazz“ treneris Quinas Snyderas

Dar prieš rungtynes strategas kalbėjo, kad „Jazz“ labai trūks Bojano Bogdanovičiaus, kuris negali žaisti dėl riešo traumos. Snaiperis šį sezoną tritaškius metė 41,4 proc. taiklumu ir per mačą vidutiniškai rinko po 21,2 taško.

Kitas rungtynes šeštadienį „Jazz“ žais su Oklahomos „Thunder“, o „Pelicans“ – su Los Andželo „Clippers“.

Naujojo Orleano „Pelicans“ – Jutos „Jazz“ 104:106 (26:23, 34:25, 27:31, 17:27)

Pelicans“: Brandonas Ingramas 23, JJ Redickas 21, Jrue Holiday 20, Zionas Williamsonas 13, Joshas Hartas 10.

Jazz“: Jordanas Clarksonas 23, Donovanas Mitchellas ir Mike'as Conley po 20, Rudy Gobertas 14 (12 atk.k.), Joe Inglesas 13, Royce'as O'Nealas 12 (9 atk.k.).

NBA rungtynės atsinaujino po 141 dienos pertraukos. Per karantiną atsinaujino socialinės iniciatyvos dėl rasinės nelygybės šalyje. Arenos tribūnose dėl to matėsi užrašai „Black Lives Matter“, o prieš abejas rungtynes komandos per grojamą JAV himną priklaupė ant vieno kelio ir susikabino rankomis, taip parodydamos vienybę reikalaujant rasinės lygybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)