Abipus šio prospekto rekonstruojamas šaligatvis. Čia, pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovo Arnoldo Bukelio, klojama nauja danga, borteliai, įrengiamas šiuolaikiškas apšvietimas, kuris tarnaus ne tik automobiliams bei pėstiesiems, bet apšvies ir atnaujintą Nemuno krantinę. Vietoj senosios gyvatvorės bus pasodinti kitokie želdynai, tad jau dabar važiuojantieji pro šalį mato čia atsivėrusią vaizdingą Nemuno atkarpą.

Intensyvėja ir Nemuno salą su Karaliaus Mindaugo prospektu sujungsiančio naujo pėsčiųjų ir dviratininkų tilto statybos.

Pirmiausia tiltas pasitarnaus „Mokslo salos“ muziejaus ir vandens sporto centro statybų metu, - juo galės judėti technika, apačioje bus nutiesti inžineriniai tinklai. Pastačius „Mokslo salą“ ir baseiną, ženkliai išaugus lankytojų srautams, tiltas tarnaus dviratininkams, pėstiesiems, o prireikus, juo naudosis specialiosios tarnybos.

ELTA yra skelbusi, kad visai neseniai Kauno miesto savivaldybė su bendrove „Conresta“ pasirašė 25,8 mln. eurų vertės vandens sporto centro rangos darbų sutartį. Darbus planuojama pradėti rudens pradžioje. Juos užbaigus, greta „Žalgirio“ arenos bus iškilęs išskirtinės architektūros statinys, kuriame bus ne tik olimpinio dydžio baseinas su 500 vietų tribūnomis, bet ir SPA zona bei sporto klubas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)