Pirmą rimtą progą žalgiriečiai susikūrė sužaidus apie 15 minučių, tačiau Simono Urbio smūgį atrėmė varžovų vartininkas.

Kauniečiai sunkiai rado kelius prie varžovų vartų, nors individualiais sugebėjimais kraštuose išsiskyręs Philipas Otele ieškojo komandos draugų perdavimais iš krašto. Beje, dar kėlinio viduryje legionierius patyrė traumą ir jį aikštėje pakeitė Benas Anisas.

34-ąją minutę Gargždų komanda surengė rezultatyvų išpuolį. Kamuolį krašte gavęs varžovų legionierius iš Japonijos atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten įvartį galva pelnė Karolis Urbaitis.

Netrukus, svečiai pelnė ir antrą įvartį. „Bangos“ saugai žalgiriečių baudos aikštelėje surado Renato Matosą, o jo smūgiuotas kamuolys po rikošeto įskriejo į vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje S.Urbio smūgis praskriejo visai šalia „Bangos“ vartų virpsto, o jau netrukus svečiai pelnė trečią savo įvartį. Kraštu nuo šeimininkų gynėjų pabėgęs Renato atliko perdavimą, o į vartus vienu lietimu smūgiavęs Deividas Lukošius buvo tikslus.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai nebeturėjo kur trauktis ir metėsi į puolimą, o tai davė vaisių. Po pavojingų smūgių ir aštrių perdavimų kamuolys du kartus nuo pačių „Bangos“ futbolininkų atsidūrė jų vartuose.

Per likusį laiką Roko Garasto auklėtiniai toliau stengėsi lyginti rezultatą, tačiau to padaryti jiems nepavyko.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ Lietuvos futbolo A lygos išvykos rungtynėse 2:1 įveikė „Panevėžio“ futbolininkus.

Hugo Videmontas 59-ąją minutę nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir išvedė „Žalgirį“ į priekį 1:0.

Liviu Antalis 67-ąją minutę sėkmingai perkėlė kamuolį per vartininką ir padvigubino vilniečių pranašumą 2:0.

Kotaro Amemiya 80-ąją minutę pasiuntė kamuolį į vartus ir sušvelnino rezultatą 1:2.

Svarbią pergalę Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“.

Čempionai 12-ojo turo mače išvykoje 2:1 (1:1) įveikė šeštą kartą iš eilės pralaimėjusius Vilniaus „Riterius“.

Šeimininkai neblogai pradėjo rungtynes ir 27-ąją minutę išsiveržė į priekį. Valdemaras Borovskis atliko perdavimą iš dešiniojo krašto, o kamuolys atsimušė į Aleksandro Živanovičiaus ranką – teisėjo iš Latvijos Aleksandro Golubevo skirtą baudinį realizavo Donatas Kazlauskas.

Tai buvo antrasis saugo įvartis šiame A lygos sezone.

Kėliniui artėjant į pabaigą, sūduviečiai grasino varžovams standartinių padėčių ir pasiekė savo. Semiro Kerlos smūgį galva Tadas Simaitis atrėmė, tačiau po kito pakelto kampinio Josipas Tadičius iš arti nukreipė kamuolį į vartus.

Po pertraukos „Sūduva“ akivaizdžiai perėmė iniciatyvą. J. Tadičius sukirto kamuolį į skersinį, puikios galimybės neišnaudojo ir Mihretas Topčagičius.

Vis dėlto čempionų spaudimas davė dividendų 87-ąją minutę – po eilinio A. Švrljugos perdavimo iš dešiniojo krašto J. Tadičius atliko fantastišką smūgį „žirklėmis“ ir padovanojo ekipai pergalę.

Po šio laimėjimo Marijampolės klubas savo sąskaitoje turi 29 taškus bei išlaikė 3 taškų pranašumą nuo Vilniaus „Žalgirio“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)