Oro antskrydžiai surengti po šeštadienio vakarą vienoje iš Jeruzalės kavinių, esančių netoli Izraelio ministro pirmininko Arielio Sharono rezidencijos, įvykdyto palestiniečio savižudžio susisprogdinimo, per kurį žuvo 11 izraeliečių.

Dar trys žmonės žuvo šiaurinės pakrantės kurorte, kur palestiniečių kovotojai surengė šaudymo išpuolį.

Sprogimo metu Izraelio premjeras buvo savo ūkyje Negeve.

Pasak policijos ir greitosios pagalbos tarnybų darbuotojų, incidento Jeruzalėje metu žuvo ir pats savižudis, be to, pareigūnai nušovė du palestiniečius, pradėjusius šaudyti Natanijos kurorte, netoli Vakarų Kranto.

Jeruzalėje buvo sužeista apie 50 žmonių, Natanijoje - daugiau kaip 100, beje, trijų iš jų būklė yra kritiška, o kitų dvidešimties - sunki, teigė pareigūnai.

Agentūrai AFP ir Betliejaus televizijos stočiai paskambinęs anonimas pareiškė, jog atsakomybę už išpuolius Natanijoje ir Jeruzalėje prisiima "Al Aksos kankinių brigados" (Al-Aqsa Martyrs Brigades), karinis palestiniečių lyderio Y.Arafato judėjimo "Fatah" sparnas.

Atsakomybę už savižudžio sprogdinimą Jeruzalėje prisiėmė radikalus islamistų judėjimas "Hamas".

Atsakydami į daug žmonių aukų pareikalavusius palestiniečių išpuolius Izraelio sraigtasparniai visiškai sunaikino Y.Arafato būstinę Gazoje, pranešė palestiniečių saugumo šaltinis.

Nors palestiniečių vadovas nuo gruodžio 3 dienos yra izoliuotas savo būstinėje Ramaloje, Vakarų Krante, tačiau artimo jo padėjėjo teigimu, ataka Gazoje yra "A.Sharono politikos visiško bankroto įrodymas".