Sveika, Ramune. Man 25 metai, neseniai (prieš pusmetį) ištekėjau ir jaučiuosi labai laiminga su savo vyru. Tačiau daugiau nei pusė mano draugių, kurios taip pat yra ištekėjusios, turi meilužius. Jos sako, kad aš naivi ir kad anksčiau ar vėliau ir man taip bus. Nejaugi ištikimybė - tik iliuzija ir po metų kitų meilė išblės? Kaip išsaugoti gražius santykius, kad į juos neįsiterptų kitas žmogus?

Sveika, Aukse. Džiaugiuosi kad esi laiminga su savo vyru, myli ir jautiesi mylima. O svarbiausia, kad nori išsaugoti meilę savo santuokoje kaip įmanoma ilgiau. Tavo norai nėra tik iliuzija ir nemanau, kad tu esi naivi. Iš tikrųjų, stipriai mylint, minčių apie neištikimybę nekyla ir abu mylintys partneriai, būdami ištikimi, jaučiasi komfortiškai.

Jausmų išbandymas

Žinoma, neretai laikas „šaldo“ jausmus, todėl labai svarbu nuolat puoselėti savo meilę. Išdavystė greičiausiai neaplankys jūsų šeimos, jei abu kartu tiek emociškai, tiek dvasiškai augsite ir turtėsite, eisite tuo pačiu keliu, padėdami vienas kitam. Turite gerbti vienas kitą ir krizių metu nepulti ieškoti paguodos kitame glėbyje, o bandyti dviese spręsti iškylančias problemas.

Labai svarbu, kad atvirai kalbėtumėtės apie savo seksualinius santykius ir iškylančius sunkumus (patikėk, jų būna net ir "seksualiai idealiose" porose). Įsisukę į nesibaigiančius darbus ir rutiną, skirkite vienas kitam laiko ir dėmesio, šilumos, švelnumo - ne vien savo nuovargį.

Ištikimų nėra

Normalu, kad ilgai gyvenant santuokoje karts nuo karto norisi ištrūkti ir vėl patirti audringą meilę, stiprius jausmus ar svaiginančią aistrą. Nėra visiškai ištikimų žmonių, kuriems bent jau svajonėse niekada nesinorėjo būti su kitu partneriu. Tačiau gerbiant ir mylint savo išrinktąjį, šį norą galima kontroliuoti ir neperžengti tam tikrų ribų, nes tai atneštų daug skausmo abiems ir gali sugriauti poros santykius.

Kūniški malonumai

Neištikimybė dažnai yra ilgos grandinės dalis. Prieš ją dažniausiai būna prarandamas pasitikėjimas, pagarba partneriui, atsiranda nepakantumas, nusivylimas, abejingumas ir nuobodulys. Kartais po neištikimybe slepiasi neurotinis poreikis pasitikrinti savo vertę ir sustiprinti pasitikėjimą savimi kaip moterimi (ar vyru), t.y. pasijusti „tikra“ moterimi ar „tikru“ vyru. Ir dar - jokia neištikimybė, joks romanas neatsiranda vien dėl sekso. Kūniški malonumai labai dažnai yra pervertinami. Neretai jie yra tik neištikimybės dalis ir dažnai ne pati svarbiausia. Užmezgant santykius su meilužiu (meiluže) dažnai ieškoma supratimo, šilumos, švelnumo, tikro intymumo, bendravimo, bandoma išsivaduoti iš vienatvės.

Tad mylėk, kurk ir puoselėk santykius!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt