Vilniaus „Ryto“ sistemoje užaugęs D. Baslykas 2018-2019 metų sezone atstovavo sostinės klubui Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionate, kur vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško, atkovodavo 8,2 bei perimdavo 1,8 kamuolio, atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 17,1 naudingumo balo.

Eurolygos jaunimo turnyre „Ryto“ marškinėlius jis vilkėjo septyneriose rungtynėse, kuriose vidutiniškai per 20,9 minutės metė po 8,1 taško, atkovojo 2 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Netrukus krepšininkas sulaukė Vokietijos Bundeslygoje rungtyniaujančio Veisenfelso „Mitteldeutscher“ dėmesio ir, pasirašęs trejų metų sutartį, praėjusi sezoną jau žaidė šio klubo dublerių komandoje „BSW Sixers“.

Vis tik didelio pasitikėjimo Vokietijoje 19-metis lietuvis nesulaukė ir aikštėje vidutiniškai praleisdavo tik 8,6 minutės, per kurias rinko po 3,9 taško, atkovodavo 1,1 kamuolio ir atlikdavo 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

D. Baslykas tik simboliškai debiutavo Bundeslygoje, pasirodęs aikštėje dvikovose su Beiruto „Medi Bayreuth“ ir Berlyno ALBA.

Nusprendęs pasukti kitu keliu, liepą krepšininkas atvyko į „Šiaulių“ klubo organizuotą peržiūrą, joje patraukė trenerių akį ir buvo nuspręsta jį pakviesti į komandą.

„Jaunas ir perspektyvus krepšininkas papildė mūsų gretas. Tai universalus žaidėjas, galintis mesti iš toli, galintis aštrinti žaidimą, surasti laisvus komandos draugus, taip pat nevengia dirbti gynyboje. Žiūrime į ateitį, todėl pasirašėme ilgalaikę sutartį. Būsimame sezone jam vietos pagrindinėje sudėtyje dar nematome, todėl Danielį skolinsime, kad jis gautų žaidimo laiko ir tobulėtų“, – sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Tarpsezoniu prie komandos jau prisijungė legionieriai Ryanas Andersonas, Sethas Leday ir Elvaras Fridrikssonas, taip pat Denisas Krestininas, Martynas Varnas, Jonas Paukštė ir Ernestas Jonkus. Galiojančias sutartis turi Aurimas Urbonas, Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius ir Paulius Danusevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)